Održana sjednica Savjeta mladih

mladi
 
Savjet mladih Zagrebačke županije održao je danas svoju 11. sjednicu na kojoj je prihvaćeno Izvješće o radu Savjeta za 2009. godinu.

Tijekom godine Savjet mladih je održao šest sjednica i jedan okrugli stol.

S ciljem promocije Savjeta mladih Zagrebačke županije odlučeno je kako će se izraditi letak s osnovnim informacijama o Savjetu koji će se distribuirati po svim srednjim školama u Zagrebačkoj županiji. Također, letak će se dostaviti i ostalim savjetima mladih koji su formirani na području županije.

Predsjednica Savjeta mladih Zagrebačke županije Sandra Šelja izvijestila je o sastanku održanom s načelnicom Odjela za studentska pitanja u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športu Željkom Nenadić Tabak na temu prava smještaja studenata s područja županije u studentske domove u Zagrebu. Ovaj sastanak jedna je u nizu aktivnosti koji Savjet čini kako bi inicirao izmjenu Odluke o kriterijima za raspodjelu mjesta u studentskim domovima studentskih centara i učeničkih domova u RH. Naime, želja je Savjeta mladih Zagrebačke županije da svi studenti s područja županije steknu pravo na javljanje na natječaje za smještaj u studentske domove Studentskog centra u Zagrebu. Trenutno pravo na smještaj u studentske domove Studentskog centra u Zagrebu imaju samo studenti sa stalnim prebivalištem u općinama Žumberak, Krašić, Luka, Dubravica, Jakovlje, Pušća, Marija Gorica, Bedenica, Gradec, Farkaševac, Dubrava, Križ, Kravarsko, Pokupsko i Rakovec.

Inače, predsjednica Savjeta mladih Zagrebačke županije Sandra Šelja imenovana je članicom Povjerenstva za izradu kriterija za raspodjelu mjesta u studentskim domovima studentskih centara i učeničkim domovima u RH za akademsku godinu 2010/2011.

Više informacija o radu Savjeta mladih Zagrebačke županije možete saznati ovdje.