1,9 milijuna kuna za donacije i pomoći u poljoprivredi

Zagrebačka županija izdvojit će u ovoj godini 1,9 milijuna kuna za donacije i pomoći udrugama i zadrugama poljoprivrednih proizvođača te gradovima i općinama za provođenje projekata iz područja poljoprivrede, ruralnog razvitka, ribarstva i lovstva. Natječaj za dodjelu navedenih sredstava otvoren je do 14. svibnja 2010. godine odnosno u pojedinim slučajevima do 15. studenog 2010. godine.

Donacije udrugama dodjeljivat će se za edukacije i prezentacije poljoprivrednih proizvođača, za poboljšanje kakvoće proizvoda, uvođenje novih tehnologija, uvođenje katastra pčelinjih paša, za razvoj ribolova te za gospodarske manifestacije i promocije. Natječaj je namijenjen udrugama poljoprivrednih proizvođača, uzgajivača riba, proizvođača tradicionalnih proizvoda i strojnih prstenova koje su upisane u Registar udruga Republike Hrvatske, a djeluju na području Zagrebačke županije.

Donacije zadrugama dodjeljivat će se za poboljšanje kakvoće proizvoda te uvođenje novih tehnologija, dok će se pomoći gradovima i općinama s područja županije dodjeljivati za organizaciju gospodarskih manifestacija i promocija. Najviši ukupni godišnji iznos županijske novčane donacije i pomoći za tekuću godinu koju jedan korisnik može ostvariti iznosi  150.000,00 kuna.

Inače, Zagrebačka županija će u ovoj godini dodijeliti 16,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava i to: 13,5 milijuna kuna za razvoj poljoprivrede, ruralnog razvitka i šumarstva, 1,1 milijuna kuna za razvoj i unapređenje lovstva te 1,9 milijuna kuna donacija i pomoći udrugama i zadrugama proizvođača te gradovima i općinama za provođenje projekata iz područja poljoprivrede, ruralnog razvitka, ribarstva i lovstva.

Iz Zagrebačke županije pozivaju sve zainteresirane da se jave na natječaj.

Tekst natječaja i potrebni obrasci nalaze se ovdje.

Više informacija može se dobiti na broj telefona 01/6009-420 ili 01/6009-426.