Županijsko natjecanje podmladka i mladeži Crvenoga križa

crveni križ
 
Ekipa podmladka GD Crvenog križa Dugog Sela te ekipa mladeži GD Crvenog križa Ivanić-Grada pobjednici su 14. županijskog natjecanja Crvenoga križa, održanog u Dugom Selu.

Uz ekipe iz Zagrebačke županije, na natjecanju iz poznavanja povijesti Crvenoga križa, humanitarnih vrednota te pružanja prve pomoći, sudjelovale su i ekipe iz Sisačko-moslavačke županije.

«Edukacija o pružanju prve pomoći nije u redovitom školskom programu, ali postoje brojni entuzijasti i volonteri koji, u sklopu slobodnih aktivnosti, educiraju djecu», kaže Štefica Kamenarić-Filipović, predsjednica Županijskog društva Crvenoga križa.

Domaćin natjecanja bilo je GD Crvenoga križa Dugo Selo, čija ravnateljica Gordana Kocaj ističe da je zanimanje djece za sudjelovanje u aktivnostima Crvenoga križa iznimno. «Ekipe podmlatka i mladeži osnova su za ekipe odraslih, koje su sastavni dio Stožera zaštite i spašavanja. Djeca se, dok polaze školu, educiraju, a kad odrastu spremni su uključiti se u rad Crvenoga križa na terenu, te njegove aktivnosti u izvanrednim situacijama», kaže Kocaj.

U ime župana Stjepana Kožića, natjecanje podmladka i mladeži Crvenoga križa otvorio je gradonačelnik Dugog Sela Vlado Kruhak, a pobjedničke su ekipe dobile besplatno, sedmodnevno ljetovanje u Selcu.
crveni križ