Obilježena obljetnica rođenja Jozsefa Antalla

antall
 
Predstavnici Hrvatsko-mađarskog društva iz Zagreba i Vijeće mađarske nacionalne manjine Grada Zagreba obilježili su u subotu obljetnicu rođenja prvog predsjednika Vlade Republike Mađarske Jozsefa Antalla.

Kao i prethodnih godina, položeni su vijenci na zagrebačkom spomeniku Jozsefu Antallu, postavljenom 2002. godine u ulici koja nosi njegovo ime, a uz predstavnike mađarske nacionalne manjine te članova Hrvatske zajednice u Mađarskoj. Vjence su položili i potpredsjednik Skupštine Zagrebačke županije Josip Sesan te zamjenik župana Rudolf Vujević.

„S Mađarskom imamo dobre susjedske odnose i dobru suradnju na polju kulture i sporta. No, trebalo bi se ubuduće više usmjeriti na gospodarsku suradnju. Konkretno, Zagrebačka županija ima primamljivih turističkih sadržaja koje može prezentirati mađarskim turistima koji su česti gosti na Jadranu“ rekao je Vujević.   

Imbro Berkeš, predstavnik mađarske nacionalne manjine u Zagrebačkoj županiji, istaknuo je da je izuzetno zadovoljan dosadašnjom suradnjom s čelnicima županije. „Imamo podršku u svemu što radimo i na tome smo zahvalni. Nadamo se da će se suradnja između dviju država još više spustiti na regionalni, odnosno, lokalni nivo„ rekao je Berkeš.