Otvoren Sajam poslova

sajam
 
Na Zagrebačkom velesajmu danas je otvoren Sajam poslova kao zajednički projekt Grada Zagreba i Zagrebačke županije kojim se nastoji poboljšati dostupnost i izmjena informacija među sudionicima na tržištu rada.

„Sajam, koji se održava danas do 18 sati, mjesto je na kojem se susreću ponuda i potražnja radnih mjesta, a premda je trenutno ponuda daleko veća od potražnje nadamo se da će barem dio posjetitelja ovdje pronaći posao“, rekla je ravnateljica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ankica Paun Jarallah.

Podsjetivši da je lani preko 122.000 ljudi pronašlo posao uz pomoć i posredovanje HZZ-a, Paun Jarallah istaknula je važnost partnerstva svih ustanova i udruga koje sudjeluju u projektu Sajma poslova - od Obrtničke i Gospodarske komore, preko poslodavačkih udruženja, do obrazovnih institucija i lokalne uprave.

„Danas u vremenu globalne ekonomske nestabilnosti, u vremenu recesije i krize važnije je nego ikad prije podržati, potencirati i održavati ovakve susrete. U potrazi za slobodnim radnim mjestom važno je biti pravovremeno, točno i brzo informiran; važno je biti u pravo vrijeme na pravom mjestu i znati kako predstaviti sebe na tržištima radne snage“ rekao je župan Stjepan Kožić.
Sajam je otvorio državni tajnik Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva Krešimir Rožman naglasivši kako se unatoč krizi moraju osigurati sredstva za poticanje projekata zapošljavanja.

„Veliki rast nezaposlenosti jedan je od najvećih problema hrvatskog društva a za okretanje tog negativnog trenda u rast zapošljavanja nužno je usklađeno djelovanje niza čimbenika, što nije nimalo lako postići“ naglasio je Rožman.

Na ovogodišnjem Sajmu poslova sudjeluje preko 100 izlagača - poslodavaca i obrazovnih ustanova, koji na izložbenim pultovima predstavljaju svoje potrebe za radnicima i mogućnosti za cjeloživotno obrazovanje. Osim toga, HZZ - Područna služba Zagreb, Grad Zagreb, Zagrebačka županija i njezini gradovi na pultovima promoviraju svoj rad, usluge i programe. Ove godine na sajmu se nudi 1050 poslova, a očekuje se oko 10.000 posjetitelja.
 
sajam