Uskoro natječaj za dodjelu subvencija u poljoprivredi

Zagrebačka županija nastavlja s poticanjem i financiranjem mnogobrojnih programa i projekata u poljoprivredi kao jednoj od najvažnijih gospodarskih grana županije. Tako će se u 2010. godini dodijeliti 13.548.000 kuna bespovratnih novčanih sredstava za razvoj poljoprivrede, ruralnog razvitka i šumarstva. Raspisivanje natječaja za dodjelu subvencija očekuje se krajem ožujka.

Prihvaćen je Plan rashoda za nabavu proizvedene dugotrajne imovine i dodatna ulaganja na nefinancijskoj imovini u školstvu u ovoj godini. Ovim planom definirano je kako će Zagrebačka županija u ovoj godini utrošiti 36,8 milijuna kuna za izgradnju, dogradnju osnovnih i srednjih škola te športskih dvorana, njihovo uređenje, rekonstrukciju, sanaciju, izradu projektne dokumentacije itd. Za više informacija pogledajte ovdje.

Zagrebačka županija biti će pokrovitelj tradicionalnog 19. koncerta Tamburaškog orkestra HRT- koji će se održati danas s početkom u 18 h u župnoj crkvi Uzvišenja Svetog Križa u Kravarskom. Organizaciju koncerta, koji se održava u čast Hrvatskim braniteljima, županija je pomogla s 10.000 kuna. U ime Zagrebačke županije koncertu će nazočiti zamjenik župana Rudolf Vujević.