Proglašeni najbolji sportaši županije za 2009.

najboljii sportaši
 
Ivana Žagar, članica Taekwondo kluba “Likos” iz Zaprešića, najbolja je sportašica, a Matej Delač, nogometaš zaprešićkog prvoligaša “Intera“, najbolji sportaš Zagrebačke županije u 2009. Proglašenje najboljih sportaša i sportskih kolektiva, u organizaciji Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije, upriličeno je sinoć u Vrbovcu.

Najboljom ženskom ekipom proglašene su rukometašice zaprešićke “Izgradnje”, dok su u muškoj konkurenciji priznanje najboljih primili stolnotenisači Stolnoteniskog kluba Dugo Selo.

Najbolji mladi sportaši su Doris Lučan i Damir Zobec, svjetski juniorski prvaci u akrobatskom rock'n'rollu, članovi velikogoričkog Akrobatskog rock'n'roll kluba “Vega”.

Najbolja sportašica, Ivana Žagar, lani je osvojila otvoreno prvenstvo Nizozemske, Njemačke i Hrvatske, te je bila druga na otvorenom prvenstvu Belgije i Austrije. Osvojila je i Masters turnir u Bonnu. Stalna je članica hrvatske taekwondo reprezentacije.

Matej Delač, najbolji sportaš, najmlađi je igrač (golman) u povijesti Prve hrvatske nogometne lige koji je prvoligašku utakmicu odigrao s tek navršenih 16 godina. U rujnu 2009. potpisao je ugovor s FK Chelsea, ali do punoljetnosti ostaje na golu zaprešićkog “Intera”.

Rukometašice zaprešićke “Izgradnje“ lani su izborile prvoligaški status, a stolnotenisači Dugog Sela, članovi Prve hrvatske stolnoteniske lige, polusezonu 2009./2010. završili su na četvrtom mjestu prvenstvene tablice, s velikim izgledima za plasman u play off među četiri najbolje ekipe.

U ime Zagrebačke županije proglašenju najboljih sportaša prisustvovali su zamjenici župana Damir Tomljenović i Rudolf Vujević.

najbolji sportaši