Najbolji velikogorički sportaši u 2009.

sportaši
 
Najbolja sportašica i sportaš Velike Gorice za 2009. godinu su akrobatski r'n'r plesači Doris Lučan i Damir Zobec koji su se protekle godine okitili naslovom juniorskog svjetskog i europskog prvaka u mješovitom paru.

Najbolja momčad je Hrvatski rukometni klub Gorica, a ekipa Šahovski klub Polet. Najboljim trenerom proglašen je atletski stručnjak Damir Bošnjak, za promidžbu velikogoričkog sporta nagrađen je Akrobatski r'n'r klub Vega, dok su posebna priznanja dobili Davor Gmižić i Lada Rojc.

Najbolja nogometna momčad je HNK Gorica, trener je Vlado Horvat, dok je nogometaš godine igrač Gorice, Igor Hajduk. Podijeljeno je i 12 priznanja nadama godine, a nagradu za životno djelo, za svoj nesebični 47-godišnji rad kao igrač i trener u velikogoričkom nogometu, primio je Stjepan Kovačić - Pero.

U ime Zagrebačke županije svečanosti je nazočio zamjenik župana Rudolf Vujević. „Zagrebačka županija značajnim proračunskim sredstvima podržava razvoj sporta na svom području. Velika Gorica naš je najveći grad, sa najviše sportaša i sportskih udruga koji su zastupljeni i u županijskoj Zajednici. Unatoč teškim vremenima, nadam se da ćemo pomoći velikogoričkom sportu da zadrži ovakav standard – istaknuo je Vujević.

sportaši