Proglašenje najboljih sportaša grada Vrbovca u 2009. godini

naj sportaši
 
Najbolji vrbovečki sportaši i sportski kolektivi u 2009. godini primili su na prigodnoj svečanosti zaslužene nagrade i priznanja.

Sportskim nadama proglašeni su Greta Dautovec iz Atletskog kluba „Petar Zrinski“ i Ivica Pintarić, član Streljačkog kluba „Trap“ koji je ujedno i najbolja sportska ekipa. Najbolji sportaši među mladeži su atletičarke Ivana Rajić i Karmela Leščić te Vjekoslav Luburić iz Hrvačkog kluba „Pik Vrbovec“, a u kategoriji seniora tu su titulu odnijeli Mery Martinjak iz Streljačkog kluba „Pik Vrbovec“ i hrvač Tin Bregović.

Nagradu za najboljeg trenera primio je Ivan Habuzin (NK Vrbovec), za zaslužnog sportskog djelatnika Josip Benko (NK Gaj), a najboljim sportskim kolektivom u prošloj godini proglašen je Košarkaški klub „Petar Zrinski“ Vrbovec. Posebna priznanja za doprinos u razvoju sporta primili su Ivan Zukanović, Zvonimir Kolmanić, Vladimir Tomljanović te NK Gaj, u povodu 50. godišnjice kluba.

Čestitajući nagrađenima, zamjenik župana Damir Tomljenović istaknuo je kako je, unatoč smanjenju županijskog Proračuna, za sport u ovoj godini namjenjeno 300 tisuća kuna više nego lani, pa Program javnih potreba u sportu u 2010. godini iznosi 5,6 milijuna kuna. „Iskreno sam ponosan i bit ću uvijek ponosan kad budem govorio o o vašim uspjesima. No, zamolio bih vas dvije stvari; dajmo si svi zajedno truda da promoviramo sport što je više moguće, a maknimo iz sporta one koji su tu samo radi vlastite samopromocije. Oni sportu doista nisu potrebni“ poručio je Tomljenović.