Vincekovo u Kravarskom

vincekovo
 
Početak vinogradarske godine veselo je proslavljen i u Kravarskom, nakon dugogodišnje stanke, i to u vinogradu obitelji Matušin.

Tamo se okupilo veselo društvo na čelu s načelnikom Općine, Vladom Kolarcem, koji je ponosno istaknuo kako je Kravarsko uvijek bio vinorodni kraj. Prije više od pola stoljeća gotovo je cijelo Kravarsko bilo prekriveno vinogradima. Vinograda je danas sve manje, no vinogradari nastavljaju s uzgojem vinove loze. Kvalitetu „vina z brega“ pohvalio je i zamjenik župana Zagrebačke županije Rudolf Vujević.

 „Naša se županija može ponositi proizvodnjom vina, a posebno me veseli što i na području Kravarskog vinogradarstvo nije zamrlo. Ovi su bregi prekrasni pa privlače brojne posjetitelje iz Velike Gorice ali i Zagreba, koji osim u prirodnim ljepotama mogu uživati i u bogatoj turističkoj ponudi, uključujući i kvalitetna vina“ – rekao je Vujević.

Kako nalaže tradicija, trs vinove loze na Vincekovo je ukrašen kobasicama i zaliven vinom kako bi i nagodinu bio rodan i plodan, a sve je popraćeno pjesmom tamburaša.

vincekovo