“Vaša pošta za dobra djela”

posta
 
U sklopu akcije “Vaša pošta za dobra djela”, neprofitne organizacije, akademske institucije, dobrotvorna društva te lokalne udruge primili su danas donaciju Hrvatske pošte - poštanske omotnice s plaćenom poštarinom.

Ugovore o donaciji uručili su župan Stjepan Kožić i potpredsjednik Hrvatske pošte za Grad Zagreb i Zagrebačku županiju Zlatko Boldin. Ukupno je za područje Zagreba i Županije donirano 108.387 omotnica za pošiljke mase do 50 grama, dimenzije 114 x 229 mm.

Akcijom “Vaša pošta za dobra djela” Hrvatska pošta podupire neprofitno djelovanje lokalnih zajednica i udruga. Na raspisani natječaj pristiglo je 313 prijava s područja cijele Hrvatske, a donaciju, ukupne vrijednosti milijun kuna, odnosno 322.590 omotnica, dobilo je 307 podnositelja zahtjeva. Broj omotnica koji je dodijeljen pojedinoj županiji ovisio je o broju stanovnika te županije.

Omotnice su posebno oblikovane i napravljene od recikliranog papira, čime se Hrvatska pošta, rečeno je, pridružila svjetskim naporima očuvanja okoliša.