Englesko izdanje knjige “Pisani rubac Hrvatske”

rubac
 
Turistička zajednica Zagrebačke županije, u vinotočju Franje Kolarića u Hrastju Plešivičkome, promovirala je englesko izdanje knjige “Pisani rubac Hrvatske”.

Hrvatska verzija ove knjige koja je tiskana prije dvije godine ocjenjena je iznimno dobrim promotivnim, marketinškim, povijesnim i edukativnim proizvodom Zagrebačke županije, a u turističkom smislu vrlo atraktivnim.

Knjiga, o kojoj je, na vrlo slikovit način govorio njezin autor Milan Sivački, donosi kulturne i prirodne ljepote županije, enogastronomsku ponudu, zanimljive 'crtice' o povijesnim ličnostima... «Priprema je trajala gotovo dvije godine i u ovo je izdanje, kao i ono na hrvatskom jeziku, uloženo puno truda, rada i vremena. Sigurna sam da će ono dodatno potvrditi našu turističku atraktivnost», rekla je Ružica Rašperić, direktorica TZ Zagrebačke županije.

Promociji knjige prethodile su sjednice Turističkog vijeća i Skupštine TZ Zagrebačke županije, na kojima se, među ostalim, raspravio plan rada za 2011.

«Dali smo naglasak pojačanoj promociji, posebno na društvenim mrežama Facebooku i Twitteru, kao i izradi naše nove web stranice. Uvidjeli smo da bez novih 'alata' komuniciranja više ni jedna dobra i moderna turistička zajednica ne može egzistirati. Nadam se da ćemo ovim dodatnim promocijama privući još više posjetitelja u županiju, čiji je broj svake godine, konstantno, sve veći. Također novost je što ćemo prijavu gostiju, koji odsjedaju u županiji, objediniti (umrežiti) u jedinstveni sustav, tako da ćemo odsad statistiku o broju dolazaka i noćenja, posredstvom interneta, imati na jednome mjestu», rekla je R. Rašperić.