Župan primio delegaciju iz Južnobačkog upravnog okruga

Župan Kožić i njegov zamjenik Damir Tomljenović primili su delegaciju Južnobačkog upravnog okruga koja se nalazi na svom studijskom putovanju u Hrvatskoj, tj. u Ivanić-Gradu.

Trodnevno studijsko putovanje zajednički su organizirali Južnobački upravni okrug, Stalna konferencija gradova i općina (SKGO) i Inter-institucionalna profesionalna mreža u sektoru voda Srbije, a uz podršku projekta „Jačanje lokalne samouprave“ koju predvodi organizacija UN-HABITAT.

Načelnica Južnobačkog upravnog okruga Darija Šajin upoznala je župana s jednim od najrazvijenijih okruga iz Srbije koji ima oko 630.000 stanovnika, izrazila je želju za zajedničkom suradnjom sa Zagrebačkom županijom kakvu već godinama ima sa Vukovarsko-srijemskom županijom, te je pozvala župana da im bude gost u proljeće 2011. godine na sjednici Savjeta općina.

Inače, sudionici iz Srbije na ovom putovanju obrađivali su teme vezane za smanjenje gubitaka vode u vodovodnim sustavima i investicijama koje su neophodne da bi se uspostavilo efikasno i održivo vodoopskrbljivanje naselja, a sutra će posjetiti bolnicu „Naftalan“ i upoznati se s njenim radom.