Poljoprivredno-božićni sajam u Pušći

pušća
 
Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić otvorio je jučer VII. poljoprivredni Božićni sajam u Pušći.

Na ovogodišnjem sajmu sudjeluje šezdesetak izlagača iz pet hrvatskih županija te susjedne Slovenije. Župan Kožić rekao je da je Županija 'sajmovanja' na svome području prepoznala kao podršku razvoju poljoprivrede i poboljšanju uvjeta života u ruralnim prostorima. Naglasio je da se poljoprivredna proizvodnja, ulaskom Hrvatske u EU, više neće subvencionirati kao dosad, te je stoga pozvao na izradu kvalitetnih projekata kojima će se novac za razvoj poljoprivrede osigurati iz europskih fondova.

Anđela Cirkveni, načelnica Pušće, istaknula je da se ovim sajmom omogućuje vrijednim, i svake godine sve brojnijim izlagačima, promoviranje ekološog, tradicijskog uzgoja prehrambenih proizvoda.
«Krenuli smo skromno, sa željom očuvanja tradicijskih vrijednosti zaprešićkoga kraja, a kako se dobar glas daleko čuje, tako je svake godine bio i sve veći interes za sudjelovanje na sajmu», rekla je načelnica Cirkveni.

U sklopu sajma održana je 6. izložba rakija Zagrebačke županije. Šampionskom je, u konkurenciji 71 uzorka, proglašena viljamovka Danice Franjko iz Samobora.