Susret socijalno-humanitarnih udruga

udruge
 
„Nužno je umrežavanje, povezivanje udruga, a jedinice lokalne samouprave moraju prepoznati potrebe na svome području. Ulaskom Hrvatske u EU financirat će se samo projekti, a novac iz proračuna, odnosno europskih fondova neće moći dobiti, primjerice, pet udruga invalida s istog područja, već samo jedna“, poručio je zamjenik župana Rudolf Vujević predstavnicima socijalno-humanitarnih udruga na njihovu tradicionalnom godišnjem susretu, ove godine organiziranom u Zaprešiću.

Najavio je i edukaciju nevladinog sektora, posredstvom Regionalne razvojne agencije, kako bi se udruge “na vrijeme mogle pripremiti za funkcioniranje u EU”.

Tijekom susreta socijalno-humanitarnih udruga pobliže je predstavljen rad njih pet, koje djeluju na području Zaprešića i okolnih općina - Centra za mladež, Udruge “Dobrota”, Društva multiple-skleroze, Udruge za promicanje kvalitete života osoba s posebnim potrebama “Ivančica” te Društva Crvenog križa.

Predsjednik Županijske skupštine Damir Mikuljan istaknuo je iznimno značenje udruga, koje su sastavni dio svake ljudske zajednice, a koje, kako je rekao, puno bolje prepoznaju probleme “nego sustav”.

«Vi darujete puno! Ljubav koju ste utkali u rad udruga, vaš volonterski rad, nitko ne može zamijeniti», rekao je Mikuljan, dodavši da se sinergija zajedničkoga rada mora osjetiti. Susret je organiziran u prigodi Međunarodnog dana volontera, 5. prosinca.
 
udruge