Otvorena novosagrađena sportska dvorana u Dugom Selu

škola
 
Novosagrađenu školsku sportsku dvoranu uz OŠ Ivana Benkovića, u čiju je gradnju Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva uložilo 60 posto potrebnih sredstava, a Županija i Grad Dugo Selo po 20 posto, na prigodnoj je svečanosti otvorio potpredsjednik Vlade Božidar Pankretić.

Gradnja trodijelne dvorane, u kojoj će nastavu tjelesne kulture pohađati 750 učenika škole koštala je 11,9 milijuna kuna.

«Bit će ovo prostor za trošenje silne energije naših učenika. Muci je došao kraj, jer nastavu tjelesnoga dosad smo održavali u holu škole te prostoru, sada uređene, školske knjižnice», rekao je Branko Goleš, privremeni ravnatelj ove dugoselske osmoljetke. Zahvalio je donatorima koji su pomogli u njezinu opremanju te pozvao sve koji mogu podržati akciju “Napunimo knjigama našu novu školsku knjižnicu” da to i učine, napomenuvši da za potpuno opremanje knjižnice nedostaje još oko 25.000 kuna.

Otvarajući dvoranu, simbolično 'ispucavši' loptu prema golu, potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja Božidar Pankretić istaknuo je da svaka kuna uložena u mlade ide u pravom smjeru.

«Zadaća nam je u svakom kutku Lijepe naše stvoriti uvjete za uspješan obrazovni sustav», poručio je. Dodao je da svima treba biti na ponos što u Dugom Selu ima sve više djece, te kako će novosagrađena dvorana pomoći mladima da još kvalitetnije razvijaju sportske aktivnosti i natječu se u većem broju sportova. Sportom se u Dugom Selu, rekao je gradonačelnik Vlado Kruhak, bavi više od 1200 osnovaca, a u taj grad dolazi živjeti i sve više mladih, visokoobrazovanih obitelji.

«Grad smo mladih, po indeksu nataliteta u samom smo vrhu RH», s ponosom je rekao Kruhak. O ulaganjima u mlade kao najisplativijoj investiciji govorio je i župan Stjepan Kožić, rekavši da je dvorana u Dugom Selu primjer kako se zajedništvom lokalne i regionalne samouprave i državnih ministarstava može mladima omogućiti kvalitetan život i rad.  
 
škola