Gradnja zdravstvenog objekta “Zaprešić-sjever”

zaprešić
 
Sporazum o gradnji zdravstvenog objekta “Zaprešić-sjever” potpisali su gradonačelnik Zaprešića Željko Turk, ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije Većeslav Bergman, ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo Davorin Gajnik i ravnateljica Ljekarni Zagrebačke županije Zvjezdana Dobrinčić. Vrijednost ove investicije procjenjuje se na 8,7 milijuna kuna.

Sporazumom je utvrđena obveza sufinanciranja gradnje zdravstvenog objekta u postotku koji je razmjeran površini poslovnog prostora koju će njegovi potpisnici dobiti u vlasništvo. Dom zdravlja će osigurati 51 posto potrebnog iznosa, Zavod za javno zdravstvo 31 posto, a Ljekarne Zagrebačke županije 18 posto. Grad Zaprešić u projekt je uložio komunalno opremljeno zemljište.  

U objektu će biti smještene ordinacije opće (obiteljske) medicine, zdravstvene zaštite predškolske djece, zdravstvene zaštite žena i dentalne medicine, te kardiološka dijagnostika ('srčana stanica') i ljekarna, a prostor će dobiti i Zavod za javno zdravstvo.

Potpisivanju sporazuma, među ostalima, prisustvovali su župan Stjepan Kožić i njegov zamjenik Rudolf Vujević. Župan je ustvrdio da će ovaj centar značajno podignuti kvalitetu zdravstvene zaštite u Zaprešiću, te dodao da je svaka investicija u ovom recesijskom vremenu dobro došla.  «Ovime pripomažemo i građevinskoj operativi, koja trenutačno ne 'stoji dobro', da uposli dio svojih kapaciteta», rekao je župan. Najavio je da će u skorije vrijeme, nakon što se obave sve potrebne pripreme za registraciju, s radom početi i županijski Zavod za hitnu medicinu.

«Bit će to 'biser' među našim zdravstvenim objektima», kaže Većeslav Bergman, ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije. Željko Turk, gradonačelnik Zaprešića, pojašnjava da je ovaj grad, od zadnjeg popisa, 'narastao' za oko 10.000 stanovnika, te da je gradnja ovog centra logičan slijed podizanja standarda zdravstvene zaštite.

Novom zdravstvenom centru - za čiju su gradnju ishođene sve potrebne dozvole i koja bi, nakon odabira najpovoljnijeg izvođača radova trebala početi u proljeće iduće godine - gravitirat će oko 6000 stanovnika.
 
zaprešić