Susret pripadnika mađarske nacionalne manjine

mađari
 
Mađarsko večer, druženje pripadnika mađarske nacionalne manjine koji žive u županiji upriličio je jučer u Velikoj Gorici njihov predstavnik Imre Berkeš. Uz predsjednika Županijske skupštine Damira Mikuljana i zamjenika župana Rudolfa Vujevića, susretu se odazvao i zastupnik u mađarskom Parlamentu, gradonačelnik Somogyvára József Attila Móring, te predsjednik Hrvatske samouprave grada Kaposvára Tibor Čuč.

«Njegujte svoj nacionalni ponos», poručio je sunarodnjacima József Attila, dodavši da će ulaskom Hrvatske u Europsku uniju Hrvati i Mađari doći bliže još jedni drugima. Predsjednik Županijske skupštine Mikuljan je rekao da vjeruje kako će Hrvatska ući u EU u vrijeme mađarskog predsjedanja, te kako je odnos prema nacionalnim manjinama, njihovu jeziku i kulturi znak koliko je neki narod napredovao.  «Ponosni smo na mađarsku, ali i sve druge nacionalne manjine u županiji. A kako bi intenzivirali suradnju s našim mađarskim prijateljima želimo suradnju i s nekom od mađarskih regija», rekao je Mikuljan.

Izaslanstvo Županije pozvano je da 18. siječnja iduće godine posjeti Kaposvár, kao početak buduće suradnje Zagrebačke i mađarske županije Somogy.