Održan sastanak o pripremnom projektu u Gospodarskoj zoni Bistra

Župan Stjepan Kožić i predsjednik Županijske skupštine Damir Mikuljan održali su sastanak s načelnikom Općine Bistra Krešimirom Gulićem, direktorom tvrtke „Eksedra d.o.o.“ Brankom Mihaljevićem, project managerom tvrtke „Bramgrad projekt d.o.o.“ Mićom Diklićem te glavnim tajnikom Hrvatskog auto i karting saveza i ambasadorom u FIA F1 Zrinkom Gregurekom na kojem ih se upoznalo s pripremnim projektom u Gospodarskoj zoni Bistra.

Riječ je o izgradnji sportskog polivalentnog centra ukupne vrijednosti 250 milijuna eura koji bi sadržavao stazu za kružne utrke, karting stazu, heliodrom te hotel. Do sada je u realizaciju projekta uloženo oko 53 milijuna kuna, a polivalentni sportski centar trebao bi se prostirati na 1,2 milijuna četvornih metara te bi se na njemu mogle održavati automobilske utrke, utrke formule, motociklističke, kamionske utrke...

Ovaj izuzetno važan projekt za Općinu Bista, grad Zaprešić, Zagrebačku županiju i Hrvatsku u cjelini, u gospodarskom, ali i u turističkom smislu, dobio je podršku Vlade Republike Hrvatske i Predsjednika države. Također, projekt je podržan i od strane Hrvatske udruge poslodavaca, Hrvatskog auto i karting saveza te od Hrvatskog olimpijskog odbora.

Podršku ovom projektu dao je i prvi čovjek krovne automobilističke organizacije Jean Todt, a Herman Tilke, njemački arhitekt koji je dizajnirao mnoge svjetske staze za održavanje utrka Formule 1 projektirat će i stazu ovog polivalentnog centra.

Sastanku su prisustvovali i zamjenik župana Damir Tomljenović, pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša Željka Abramović te pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Zagrebačke županije Krunoslav Pilko.