Proslavljen Dan grada Jastrebarskoga

jaska
 
U spomen na 13. studeni, kada je 1991., nakon dugotrajnih pregovora, Jastrebarsko napustila tadašnja jugo-vojska, ovaj grad slavi svoj dan. Obilježen je, među ostalim, svečanom sjednicom Gradskoga vijeća, kojoj je u ime Županije prisustvovao potpredsjednik Skupštine Josip Sesan.

Nenad Strizrep, predsjednik jaskanskoga Gradskog vijeća, rekao je da je odlaskom jugo-vojske završila mračna faza u povijesti grada, no kako ima i drugih značajnih datuma u njegovoj povijesti na koje iznova treba podsjećati kako bi ostali ukorijenjeni u svijesti građana. Najavio je modernizaciju rada Gradskoga vijeća, rekavši među ostalim da će se uskoro sjednice Vijeća, posredstvom web kamera, uživo prenositi na gradskim internet stranicama. Dodao je na su na čelu Jastrebarskoga mladi ljudi koji imaju viziju njegova razvoja, te da će znati prijeći sve prepreke koje pred njima stoje.

Gradonačelnik Mihael Zmajlović rekao je da su, unatoč teškoj i zahtjevnoj godini, pokrenuti projekti gradnje nadvožnjaka na željezničkoj pruzi te gradnje 'industrijske' ceste u Gospodarskoj zoni “Jalševac”, a intenzivirana je i izrada prostorno-planske dokumentacije, među ostalim i za gradnju nove osmogodišnje škole.  - Grad nije puki promatrač podizanja standarda u školstvu. Djeca su naše najveće bogatstvo i na tome temeljimo mnoge naše projekte - rekao je Zmajlović dodavši da Grad ne zaboravlja ni najstariju populaciju stanovništva koja je “stvarala ovaj grad”.

Potpredsjednik Skupštine Josip Sesan rekao je da će Županija, i u idućoj godini, u skladu s mogućnostima pružati ravnopravnu potporu svim dobrim projektima.
 
jaska