Proslavljen dan Dugog Sela

dugo selo
 
Dan grada i blagdan župe sv. Martina, svoga zaštitnika, jučer je proslavilo Dugo Selo. U ime Zagrebačke županije sjednici su nazočili potpredsjednici Županijske skupštine Zagrebačke županije Marija Ledinski Anić i Josip Sesan.

Za svečane sjednice Gradskoga vijeća njezin predsjednik Stjepan Bertek govorio je o aktivnostima tijekom proteklih godinu dana, potkrijepivši ih podacima o ulaganju u komunalnu infrastrukturu, gospodarski razvoj, kulturu, sport, obrazovanje... Jednom od značajnijih aktivnosti istaknuo je proširenje poduzetničke zone za stotinu hektara, te pozvao investitore da ulažu na području ovoga grada.

Gradonačelnik Vlado Kruhak istaknuo je da je Grad bio 'prisiljen' raditi u složenijim i nepovoljnijim financijskim uvjetima nego prethodnih godina, no da, unatoč recesiji, investicije nisu stale. Posebno se osvrnuo na važne dugoročne projekte - odvodnju otpadnih voda s čitavog područja grada i susjedne općine Rugvice, te donošenje izmjena i dopuna Plana raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu RH. Osim toga, dodao je, iznimno je bitno što je Grad, zajedno s projektnim biroom Hrvatskih željeznica, u prostorno plansku dokumentaciju uvrstio rekonstrukciju pruge i dugoselskog željezničkog kolodvora, te gradnju četiriju nadvožnjaka.

Marija Ledinski-Anić istaknula je kako će Zagrebačka županija i dalje podržavati razvojne projekte ovoga grada.

Uručena u i javna priznanja. Nagradu za životno djelo primio je Borislav Zorić, za poseban doprinos razvoju demokracije, dok su godišnje nagrade primili Trgovačko društvo HELB (za 20 godina uspješnog poslovanja) i Dario Cebić (za doprinos u razvoju glazbene kulture). Zahvalnice su primili NK Dugo Selo, RK Dugo Selo, Veronika Đivan, Anica Galović, dok je posebna nagrada, stipendija tijekom srednjoškolskog obrazovanja, dodijeljena Anti Kalebu, najboljem igraču ove godine održanog Europskog kadetskog prvenstva u rukometu.
 
dugo selo