Dugoselski sajam obrtništva i poduzetništva

sajam obrtništva
 
Župan Stjepan Kožić otvorio je u Dugom Selu, u sklopu “Dugoselskih jeseni”, jubilarni 5. dugoselski sajam obrtništva i poduzetništva.

«Ovaj je sajam potvrda ozbiljnosti, kontinuiteta i tradicije sajmovanja u Dugom Selu, a time i na prostoru županije. Ovakav način prezentacije obrtnika dobar je marketing kako privući pozornost te se što bolje pozicionirati na tržištu“ rekao je župan dodajući da su ovakve sajamske priredbe ujedno i potpore razvoju gospodarstva. Podsjetio je na niz županijskih mjera kojima se nastoji pokrenuti  razvoj obrtništva i poduzetništva, najbitnijih pokretača ukupnog razvoja u RH. «Godišnje s gotovo 5 milijuna kuna subvencioniramo kamate poduzetničkih kredita, kako bi taj teret obrtnicima i poduzetnicima bio što manji», dodao je.

U sklopu sajma, kojega je organiziralo dugoselsko Udruženje obrtnika, održan je okrugli stol “Poticanje i razvoj obrtništva i poduzetništva”, na kojemu su, uz županijske, predstavljene i poticajne mjere Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva.