Predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije proglašen počasnim građaninom Tiranskog okruga

Predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije proglašen je počasnim građaninom albanskog Tiranskog okruga.

„Zadovoljstvo mi je obavijestiti Vas kako Vam je Skupština Tiranskog okruga, na svojoj izvanrednoj sjednici održanoj 4. listopada 2010. godine, dodijelila titulu počasnog građanina Tiranskog okruga i to zbog Vašeg posebnog doprinosa u građenju prijateljskih odnosa između Albanije i Hrvatske, a posebno između naših regija“ stoji u obavijesti poslanoj iz Tirane.

“U ovoj prigodi izrazit ću želju za nastavkom uspješne suradnje između Tiranskog okruga i Zagrebačke županije koja će, čvrsto vjerujem, biti poprilično korisna u našem zajedničkom pokušaju ulaska u europske integracije” nadodao je u pismu predsjednik Skupštine Tiranskog okruga Tahsim Mema.

Inače, uspješna suradnja između Zagrebačke županije i Tiranskog okruga započela je još u studenom 2009. godine kada je delegacija Zagrebačke županije na čelu sa predsjednikom Županijske skupštine Zagrebačke županije Damirom Mikuljanom boravila u službenom posjetu u Tirani. Delegaciji je tada domaćin bio predsjednik  Skupštine Tiranskog okruga Tahsim Mema, a tijekom svog boravka u Albaniji izaslanstvo se susrelo sa ministrom unutarnjih poslova Republike Albanije Lulezimom Bashom, njegovim zamjenikom Ferdinandom Poniem te sa županom Tiranskog okruga.

Uzvratni posjet delegacije Tiranskog okruga Zagrebačkoj županiji uslijedio je u rujnu ove godine kada je Tahsim Mema istaknuo kako je Zagrebačka županija prva europska regija koja uspostavlja suradnju s jednom od albanskih regija, te je stoga taj posjet dobio i svesrdnu podršku albanske Vlade.

Nastavak prijateljskog odnosa između ove dvije regije nastavit će se i skorim potpisivanjem Sporazuma o suradnji.