Predsjednik Skupštine primio predstavnike grada Sombora

sombor
 
Predsjednik Skupštine Zagrebačke županije Damir Mikuljan primio je zamjenika gradonačelnika grada Sombora, Veljka Stojnovića, člana gradskog vijeća grada Sombora Matu Matarića, šeficu kabineta gradonačelnika grada Sombora Dejanu Bogunović, predsjednika Odbora za obnovu i povratak Milana Vasiljevića te predsjednika Odbora za suradnju sa srbima Đuru Zatezala. Sastanak je inicirao predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine u Zagrebačkoj županiji Dragoljub Geratović.

Također, sastanku su uz predsjednika Skupštine Zagrebačke županije prisustvovali i tajnica stručne službe Skupštine Dubravka Kravos te pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Zagrebačke županije Vjeran Štublin.
 
Cilj susreta  bio je početak razvijanja prijateljskih odnosa između grada Sombora i Zagrebačke županije i to na kulturnom, ali i na gospodarskom polju.
 
sombor
 
„Izuzetna povijest, tradicija, brojni muzeji, nacionalno kazalište, arhitektura slična onoj bečkoj, te veliki broj umjetnika dominantne su specifičnosti grada iz kojeg dolazimo“ rekao je zamjenik gradonačelnika Stojnović nadodavši kako bi volio da upravo kultura bude prva spona u povezivanju grada i županije.
 
Damir Mikuljan upoznao je goste sa administrativnim, povijesnim, političkim, kulturnim i gospodarskim položajem Zagrebačke županije te je iskoristio prigodu kako bi pohvalio kooperativnost i dobru suradnju s Vijećem srpske nacionalne manjine Zagrebačke županije.

Na samom kraju susreta zamjenik gradonačelnika Stojnović pozvao je predsjednika Skupštine i delegaciju Zagrebačke županije u što skoriji posjet Somboru.
 
sombor