VIJESTI

Iz godine:
2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009

Vijesti Zagrebačke županije

Ukupno vijesti u 2010 godini: 333
Stranica:


prosinac
31

Isplaćene bespovratne potpore u gospodarstvu

Zagrebačka županija isplatila je posljednje ovogodišnje bespovratne potpore u gospodarstvu u iznosu od 410.234 kuna.
prosinac
30

Sjednica Skupštine ZSU i SZŽ

Skupština Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije, na jučerašnjoj sjednici održanoj u Samoboru, prihvatila je izmjenu plana sufinanciranja programa javnih potreba u športu u ovoj godini.
prosinac
28

Dodijeljene subvencije u poljoprivredi

Zagrebačka županija isplatit će poljoprivrednim gospodarstvima zadnji dio poljoprivrednih subvencija za 2010. godinu u visini od 908.179,92 kuna.
prosinac
28

Sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća

Gospodarsko-socijalno vijeće Zagrebačke županije na svojoj je 24. sjednici izabralo kandidate za miritelje u kolektivnim radnim sporovima.
prosinac
23

Blagdanska čestitka

Blagoslovljen i radostan Božić, te obilje mira, zdravlja, uspjeha i sreće u Novoj 2011. godini svim žiteljima i djelatnicima Zagrebačke županije od srca žele Župan i Skupština Zagrebačke županije.
prosinac
22

Zagrebačka županija: 1,2 milijuna kuna za potporu turističkoj djelatnosti

Zagrebačka županija i u idućoj godini planira nastaviti s poticanjem i financiranjem mnogobrojnih programa i projekata s ciljem obogaćivanja turističke ponude i pozicioniranja Zagrebačke županije kao zanimljive turističke destinacije. Tako je danas raspisan 1,2 milijuna kuna vrijedan natječaj za dodjelu bespovratnih financijskih potpora u 2011. godini za organiziranje i održavanje gospodarskih, kulturnih, sportskih i drugih manifestacija na području županije koje potiču razvitak turističke djelatnosti.
prosinac
21

Dodijeljene stipendije Zagrebačke županije

Zagrebačka županija dodijelila je učenicima i studentima sa svog područja 50 novih stipendije za školsku godinu 2010./2011. Učenicima je dodijeljeno 30 stipendija, od čega 10 za deficitarna zanimanja, dok je studentima dodijeljeno 20 stipendija. Dobitnici stipendija svoje su ugovore, na današnjoj prigodnoj svečanosti, potpisali sa županom Zagrebačke županije Stjepanom Kožićem.
prosinac
17

Šef delegacije EU za RH Paul Vandoren posjetio Zagrebačku županiju

Župan Zagrebačke županije Stjepan kožić, zajedno sa svojim zamjenicima Rudolfom Vujevićem i Damirom Tomljenović razgovarao je sa šefom delegacije EU za Republiku Hrvatsku Paulom Vandorenom i njegovim savjetnikom za politička pitanja Martinom Mayerom. Sastanku je prisustvovao i direktor Regionalne razvojne agencije Zagrebačke županije Zlatko Hereček, te pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Krunoslav Pilko.
prosinac
16

“Vaša pošta za dobra djela”

U sklopu akcije “Vaša pošta za dobra djela”, neprofitne organizacije, akademske institucije, dobrotvorna društva te lokalne udruge primili su danas donaciju Hrvatske pošte - poštanske omotnice s plaćenom poštarinom.
prosinac
16

Utvrđena „konačna lista“ za dodjelu stipendija Zagrebačke županije

Utvrđena je „konačna lista“ za dodjelu učeničkih i studentskih stipendija za školsku godinu 20010/2011.
prosinac
15

Potpredsjednik Vlade Pankretić u Jastrebarskom

Potpredsjednik Vlade RH i ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva Božidar Pankretić posjetio je Hrvatski šumarski institut u Jastrebarskom. Posjetu je nazočio i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.
prosinac
15

Zamjenik Vujević primio izaslanstvo Motocross kluba Jaska

Zamjenik župana Rudolf Vujević i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Vjeran Štublin primili su danas predstavnike Motocross kluba Jaska.
prosinac
15

Englesko izdanje knjige “Pisani rubac Hrvatske”

Turistička zajednica Zagrebačke županije, u vinotočju Franje Kolarića u Hrastju Plešivičkome, promovirala je englesko izdanje knjige “Pisani rubac Hrvatske”.
prosinac
14

Održana sjednica Županijske skupštine

Županijska skupština Zagrebačke županije većinom od 28 glasova izglasala je Proračun Županije za 2011. godinu koji iznosi 285.966.000,00 kn, a veći je u odnosu na ovu godinu za 2,7 posto.
prosinac
13

Dan Grada Velike Gorice

Velikogoričani su 13. prosinca proslavili dan Grada, blagdan zaštitnice Svete Lucije.
prosinac
14

Dodijeljene plakete “Zlatna kuna”

Tvrtka “Signalgrad” iz Bestovja u konkurenciji malih trgovačkih društava, zelinska “Iskra” u konkurenciji srednjih i PIK Vrbovec u konkurenciji velikih trgovačkih društava dobitnici su plakete “Zlatna kuna”, što ih za ostvarene poslovne rezultate u prethodnoj godini dodjeljuje Hrvatska gospodarska komora - Komora Zagreb.
prosinac
10

„Ljudska prava i nacionalne manjine“

Županijska koordinacija za ljudska prava Zagrebačke županije u povodu obilježavanja međunarodnog Dana ljudskih prava organizirala je tematsko druženje pod nazivom „Ljudska prava i nacionalne manjine“.
prosinac
12

Otvorene škola i sportska dvorana u Dubravici

Premijerka Jadranka Kosor otvorila je u Dubravici novosagrađenu zgradu područne osmogodišnje škole “Pavla Štoosa” sa sportskom dvoranom, investiciju vrijednu 14,3 milijuna kuna.
prosinac
10

Održan sastanak s gradonačelnicima i načelnicima

U Gradu Vrbovcu danas je održan sastanak predstavnika Zagrebačke županije s gradonačelnicima i načelnicima s područja županije. U ime Zagrebačke županije sastanku su nazočili župan Stjepan Kožić i njegov zamjenik Damir Tomljenović.
prosinac
09

Održana sjednica Stožera zaštite i spašavanja

U prostorijama Zagrebačke županije u 15 sati održana je 10. sjednica Stožera zaštite i spašavanja Zagrebačke županije. Sjednicu je sazvao načelnik stožera Rudolf Vujević zbog porasta vodostaja rijeka Save u slivu Grada Zagreba i Zagrebačke županije i njenih pritoka.
prosinac
09

Godišnja skupština Zajednice udruga umirovljenika

U prostorijama Zagrebačke županije danas je održana izvještajna godišnja Skupština županijske Zajednice udruga umirovljenika (ZUU).
prosinac
08

Prodajna izložba učeničkih zadruga

Prodajna izložba ukrasnih i uporabnih predmeta učeničkih zadruga Zagrebačke županije upriličena je danas u prostorijama Zagrebačke županije.
prosinac
08

Otvorena Božićna izložba

U uredu Turističke zajednice Zagrebačke županije župan Stjepan Kožić danas je otvorio Božićnu izložbu.
prosinac
07

Župan primio delegaciju iz Južnobačkog upravnog okruga

Župan Kožić i njegov zamjenik Damir Tomljenović primili su delegaciju Južnobačkog upravnog okruga koja se nalazi na svom studijskom putovanju u Hrvatskoj, tj. u Ivanić-Gradu.
prosinac
08

Najbolji sportaši osnovnih i srednjih škola

Svečana dodjela priznanja najboljim sportašima učenicima osnovnih i srednjih škola, školskim športskim društvima, školskim ekipama i pedagozima tjelesne i zdravstvene kulture održana je jučer u O.Š. Mihaela Šiloboda u Svetom Martinu pod Okićem. Priznanja im je uručio predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije Damir Mikuljan.
prosinac
04

Proslavljen Dan općine Bistra

Dan općine i blagdan svoga zaštitnika, Sv. Nikole, svečanom sjednicom Općinskoga vijeća proslavila je Bistra.
prosinac
04

Izložba jabuka

U sklopu “Lucijinih dana”, u Velikoj Gorici danas je otvorena 11. izložba jabuka.
prosinac
04

Poljoprivredno-božićni sajam u Pušći

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić otvorio je jučer VII. poljoprivredni Božićni sajam u Pušći.
prosinac
03

Susret socijalno-humanitarnih udruga

„Nužno je umrežavanje, povezivanje udruga, a jedinice lokalne samouprave moraju prepoznati potrebe na svome području. Ulaskom Hrvatske u EU financirat će se samo projekti, a novac iz proračuna, odnosno europskih fondova neće moći dobiti, primjerice, pet udruga invalida s istog područja, već samo jedna“, poručio je zamjenik župana Rudolf Vujević predstavnicima socijalno-humanitarnih udruga na njihovu tradicionalnom godišnjem susretu, ove godine organiziranom u Zaprešiću.
prosinac
02

Sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća

Gospodarsko-socijalno vijeće, na redovitoj sjednici, podržalo je prijedlog proračuna Zagrebačke županije za 2011., kojim, kako je rečeno, nije predviđeno smanjivanje plaća zaposlenih. Prihodi proračuna planirani su u iznosu od 280,4 milijuna kuna, od čega 10 milijuna kuna otpada na kreditno zaduženje, za nastavak kapitalne gradnje u školstvu.
prosinac
02

Potpisan Sporazum o partnerstvu za zapošljavanje

Sporazum o partnerstvu za zapošljavanje, čiji je opći cilj smanjiti nezaposlenost te razviti i unaprijediti institucionalni okvir za razvoj ljudskih potencijala, potpisali su sa Zagrebačkom županijom osnivači Lokalnog partnerstva za zapošljavanje i to Hrvatski zavod za zapošljavanje, Regionalna razvojna agencija, Obrtnička komora Zagreb, Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska udruga poslodavaca, predstavnici poslodavaca, obrazovne institucije, udruge i sindikalne središnjice.
prosinac
01

Predstavljen katalog poduzetničkih zona

Zašto ulagati u prostoru Zagrebačke županije? Odgovor na ovo pitanje daje, danas predstavljen, Katalog poduzetničkih zona s pripadajućim, interaktivnim CD-om, koji potencijalnim ulagačima daje mnoštvo korisnih podataka o položaju i smještaju zona, njihovoj površini, komunalnoj opremljenosti, blizini glavnih cestovnih pravaca...
studeni
30

Zamjenik župana primio uspješne sportaše

Zamjenik župana Zagrebačke županije Rudolf Vujević primio je i prigodno nagradio mladog športskog ribolovca Ivana Turkovića, člana ŠRD „Zelina“ – svjetskog prvaka u lovu ribe udicom na plovak do 18 godina i juniorske vice prvake svijeta u akrobatskom rock'n'rollu-u, članove MEGARock TEAM Križ, Ivu Jurec i Marka Hatvalića.
studeni
29

Otvorena škola u Brdovcu

Ministar znanosti obrazovanja i športa Radovan Fuchs otvorio je danas u Brdovcu dograđenu osmogodišnju školu “Pavao Belas”. Pohađa je 360 učenika, a zajedno su je dogradili Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, Zagrebačka županija, Općina Brdovec i Grad Zaprešić. Koštala je 17 milijuna kuna.
studeni
29

Zagrebačka županija na sajmu PANAIR 2010.

Od 25. do 30. studenog Zagrebačka županija predstavlja se na međunarodnom sajmu „PANAIR 2010“ u albanskoj Tirani koji je otvorio predsjednik Republike Albanije Bamir Topi.
studeni
26

Otvorena novosagrađena sportska dvorana u Dugom Selu

Novosagrađenu školsku sportsku dvoranu uz OŠ Ivana Benkovića, u čiju je gradnju Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva uložilo 60 posto potrebnih sredstava, a Županija i Grad Dugo Selo po 20 posto, na prigodnoj je svečanosti otvorio potpredsjednik Vlade Božidar Pankretić.
studeni
27

“Sarmijada” u Laktecu

Među trideset pripremljenih, sarma Božice Riđan, Milice Petek i Biserke Bistrički, ekipe iz Gornje Drenove, najviše je dojmila ocjenjivački sud koji je na “5. Sarmijadi u Laktecu” kušao jela od kiseloga zelja.
studeni
26

Stipendije Zagrebačke županije za školsku godinu 2010/2011.

Povjerenstvo za dodjelu stipendija Zagrebačke županije, na sjednici održanoj 25. studenoga 2010. godine, utvrdilo je PRIVREMENU LISTU za dodjelu stipendija za školsku godinu 2010/2011.
studeni
25

Gradnja zdravstvenog objekta “Zaprešić-sjever”

Sporazum o gradnji zdravstvenog objekta “Zaprešić-sjever” potpisali su gradonačelnik Zaprešića Željko Turk, ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije Većeslav Bergman, ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo Davorin Gajnik i ravnateljica Ljekarni Zagrebačke županije Zvjezdana Dobrinčić. Vrijednost ove investicije procjenjuje se na 8,7 milijuna kuna.
studeni
24

Okrugli stol Povjerenstva za ravnopravnost spolova

Okrugli stol “Razvijanje kulture nenasilja”, u prigodi 25. studenoga, Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, organiziralo je u Velikoj Gorici županijsko povjerenstvo za ravnopravnost spolova.
studeni
24

Prijedlog proračuna 280,4 milijuna kn

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić predstavio je prijedlog proračuna za 2011. godinu koji iznosi 280.466.896,00 kn, a veći je u odnosu na ovu godinu za 0,7 posto. Konačnu odluku o proračunu za iduću godinu donijet će Skupština Zagrebačke županije na sjednici koja će se održati početkom prosinca.
studeni
23

Zajednička konferencija za novinare sudionika projekta „Živim život bez nasilja“

Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske i UN-ov program za razvoj proveli su na području Republike Hrvatske akciju „Živim život bez nasilja“.
studeni
23

Uplaćeno 5 milijuna kuna za sanaciju poplavljenih područja

Zagrebačka županija danas je uplatila pet milijuna kuna bespovratnih financijskih pomoći gradovima i općinama za sanaciju šteta nastalih na poplavljenim područjima Zagrebačke županije u razdoblju od 21. do 29. rujna 2010. godine. Gradovi i općine sami su nadležni za raspodjelu sredstava fizičkim osobama na svom području.
studeni
22

Sjednica Odbora za turizam

Daleko više treba raditi na turističkom clusteru, udruživanju i povezivanju nuditelja usluga i proizvoda u pojedinim geografskim područjima županije - zaključak je skupštinskog Odbora za turizam, koji je za tematske sjednice raspravljao o kretanjima u turizmu i smjernicama za njegov daljnji razvoj.
studeni
22

Održana sjednica Stožera zaštite i spašavanja

U Zagrebačkoj županiji danas je održana 9. sjednica Stožera zaštite i spašavanja Zagrebačke županije.
studeni
21

Otvoren čvor Donja Zdenčina

Predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor pustila je u promet čvor Donja Zdenčina na autocesti Rijeka - Zagreb, koji će omogućiti ulaz i izlaz vozilima za južni kraj Zagrebačke županije, točnije za potrebe Klinča Sela, Donje Zdenčine i Pisarovine.
studeni
20

Susret pripadnika mađarske nacionalne manjine

Mađarsko večer, druženje pripadnika mađarske nacionalne manjine koji žive u županiji upriličio je jučer u Velikoj Gorici njihov predstavnik Imre Berkeš. Uz predsjednika Županijske skupštine Damira Mikuljana i zamjenika župana Rudolfa Vujevića, susretu se odazvao i zastupnik u mađarskom Parlamentu, gradonačelnik Somogyvára József Attila Móring, te predsjednik Hrvatske samouprave grada Kaposvára Tibor Čuč.
studeni
20

Narodne nošnje na starim razglednicama

Izložba “Narodne nošnje Zagrebačke županije i Grada Zagreba na starim razglednicama”, za koju je tijekom godine dana, koliko je trajala njezina priprema, otkupljeno, posuđeno, odnosno pregledano oko 800 razglednica, postavljena je u Muzeju Sveti Ivan Zelina.
studeni
19

„FUJI“ - najbolja jabuka

Sorta jabuke „FUJI“ najbolja je kakvoćom – odlučili su tako ocjenjivači potrošači na tradicionalnom devetom po redu senzoričkom ocjenjivanju plodova jabuke koje je jučer održano u velikogoričkom restoranu Phoenix.
studeni
19

Sljedeći tjedan isplata 5 milijuna kuna za poplavljena područja

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić danas je potpisao ugovore o financiranju otklanjanja posljedica od elementarne nepogode s gradonačelnicima i načelnicima osam županijskih gradova i općina. Tako su stečeni preduvjeti za dodjelu 5 milijuna kuna bespovratnih financijskih sredstava čija isplata započinje sljedeći tjedan. Gradovi i općine sami su nadležni za raspodjelu sredstava fizičkim osobama na svom području.
studeni
18

Ocjenjivanje plodova jabuke

U Velikoj Gorici danas je održano tradicionalno 9. ocjenjivanje plodova jabuke. Ocjenjivači, potrošači, kušali su 17 sorti jabuke, a rezultati će se znati početkom idućega tjedna.
studeni
18

Održan sastanak o pripremnom projektu u Gospodarskoj zoni Bistra

Župan Stjepan Kožić i predsjednik Županijske skupštine Damir Mikuljan održali su sastanak s načelnikom Općine Bistra Krešimirom Gulićem, direktorom tvrtke „Eksedra d.o.o.“ Brankom Mihaljevićem, project managerom tvrtke „Bramgrad projekt d.o.o.“ Mićom Diklićem te glavnim tajnikom Hrvatskog auto i karting saveza i ambasadorom u FIA F1 Zrinkom Gregurekom na kojem ih se upoznalo s pripremnim projektom u Gospodarskoj zoni Bistra.
studeni
18

Održana sjednica Odbora za prosvjetu

U Zagrebačkoj županiji danas je održana 10. tematska sjednica Odbora za prosvjetu, kulturu i šport Županijske skupštine Zagrebačke županije na kojoj su predstavljena ulaganja u osnovne i srednje škole na području županije u razdoblju od 2001. godine do danas, kao i planovi za iduću godinu.
studeni
16

Potpisani ugovori o projektiranju za EU projekte sustava vodoopskrbe, odvodnje i pročišćavanja voda

U prostorijama Zagrebačke županije održano je potpisivanje Ugovora o projektiranju za EU projekte sustava vodoopskrbe, odvodnje i pročišćavanja voda za područje Zagrebačke županije.
studeni
16

Raspodijeljeno 5 milijuna kuna za poplavljena područja Zagrebačke županije

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić prihvatio je prijedlog Povjerenstva za izradu kriterija dodjele financijskih sredstava jedinicama lokalne samouprave (JLS) te je donio odluku o raspodjeli 5 milijuna kuna bespovratnih financijskih pomoći za sanaciju šteta nastalih na poplavljenim područjima Zagrebačke županije u razdoblju od 21. do 29. rujna 2010. godine.
studeni
15

Smjernice za daljnji razvoj turizma

O kretanjima u turizmu i smjernicama za njegov daljnji razvoj raspravljali su, na tematskoj sjednici, članovi skupštinskog odbora za turizam. Upoznati su s trenutačnim stanjem, a zaključak, kojega će uputiti Županijskoj skupštini, donijet će na idućoj sjednici.
studeni
15

Okrugli stol “Promjena poslovanja malog i srednjeg poduzetništva”

Prema zadnjem istraživanju 70 posto građana RH s pravom glasa izašlo bi na referendum o pristupanju Hrvatske EU, od čega bi se njih 62 posto izjasnilo 'za' ulazak u Uniju, a to je ohrabrujući podatak - sudjelujući na okruglom stolu “Promjena poslovanja malog i srednjeg poduzetništva prilikom ulaska u EU” rekao je Andrej Plenković, državni tajnik u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija. Dodao je da će 2011. biti godina kraja pregovora i potpisivanja ugovora o pristupanju Hrvatske EU.
studeni
13

Izborna Skupština Hrvatskog svjetskog kongresa u Austriji

U subotu 13. studenoga u Beču je održana Izborna Skupština Hrvatskog svjetskog kongresa u Austriji.
studeni
15

Okrunjena nova vinska kraljica

U zagrebačkom hotelu The Westin, u nazočnosti mnogobrojnih uzvanika, ov je subote okrunjena nova vinska kraljica Zagrebačke županije Kristina Vugrin. Mladoj Samoborki lentu vinske kraljice za 2011. godinu je uručio župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, a krunu predala bivša vinska kraljica Ivana Puhelek.
studeni
12

Proslavljen Dan grada Jastrebarskoga

U spomen na 13. studeni, kada je 1991., nakon dugotrajnih pregovora, Jastrebarsko napustila tadašnja jugo-vojska, ovaj grad slavi svoj dan. Obilježen je, među ostalim, svečanom sjednicom Gradskoga vijeća, kojoj je u ime Županije prisustvovao potpredsjednik Skupštine Josip Sesan.
studeni
12

Proslavljen dan Dugog Sela

Dan grada i blagdan župe sv. Martina, svoga zaštitnika, jučer je proslavilo Dugo Selo. U ime Zagrebačke županije sjednici su nazočili potpredsjednici Županijske skupštine Zagrebačke županije Marija Ledinski Anić i Josip Sesan.
studeni
12

Dani portugisca Plešivica

U prostoru zagrebačkoga Boćarskog doma počeli su danas “Prvi dani Portugizca Plešivica”, sajamska priredba što se do nedjelje 14. studenoga održava u organizaciji udruge proizvođača marke vina “Portugizac Plešivica”.
studeni
11

Proslava Dana Općine Pisarovina

Zamjenik župana Rudolf Vujević prisustvovao je svečanoj sjednici Općinskoga vijeća Pisarovine u prigodi Dana ove općine i blagdana njezina zaštitnika sv. Martina.
studeni
11

Sjednica Koordinacije za ljudska prava

U zagrebačkoj županiji jučer je sjednicu održala Koordinacija za ljudska prava.
studeni
10

Izložba nošnji iz fundusa FA “Turopolje”

U sklopu proslave 35. obljetnice Folklornog ansambla “Turopolje”, u prostoru županijske Turističke zajednice postavljena je izložba narodnih nošnji “Ruho iz riznice ansambla”.
studeni
09

Dvodnevni seminar vladinog Ureda za udruge

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske u prostorijama Zagrebačke županije 9. i 10. studenog organizira seminar pod nazivom „Primjena Kodeksa pozitivne prakse, standarda i mjerila za ostvarivanje financijske potpore programima i projektima udruga na regionalnoj i lokalnoj razini“ .
studeni
09

Nove županove odluke

Zagrebačka županija povećat će svoj temeljni ulog u trgovačkom društvu Distributivni centar za voće i povrće d.o.o. za 1,5 milijuna kuna. Temeljni kapital društva po novome iznosi 8.602.000,00 kuna. Zagrebačka županija osigurala je 6,6 milijuna kuna odnosno 75 posto udjela, Velika Gorica pola milijuna kuna, a Zagrebački voćnjaci 1,6 milijuna kuna.
studeni
09

I N T E R L I B E R

Na Zagrebačkom velesajmu od 10. do 14. studenog održava se 33. međunarodni sajam knjiga i učila – Interliber 2010., godišnji sajam knjiga i učila s najvećom ponudom novijih izdanja hrvatskih i inozemnih nakladnika, sajam opreme i sredstava za nastavu i odgoj, te prodaja knjiga sa sajamskim popustom. Sajam se održava pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH, a po svom značenju nadilazi nacionalne okvire i ima međunarodni značaj.
studeni
05

Dani lovstva

Lovni ured Velike Gorice bio je domaćin ovogodišnjih sedmih dana lovstva Zagrebačke županije, što ih je u Okuju organizirao županijski Lovački savez.
studeni
05

Dugoselski sajam obrtništva i poduzetništva

Župan Stjepan Kožić otvorio je u Dugom Selu, u sklopu “Dugoselskih jeseni”, jubilarni 5. dugoselski sajam obrtništva i poduzetništva.
studeni
06

Sajamska priredba “Martin je u Zagrebu”

Tridesetak izlagača s područja županije, vinari te obiteljska turistička gospodarstva, sudjeluju na ovogodišnjoj sajamskoj priredbi “Martin je u Zagrebu”, što se održava na zagrebačkom Jelačić placu.
studeni
05

Održana sjednica Savjeta za zdravlje

U Zagrebačkoj županiji danas je održana prva, konstituirajuća, sjednica Savjeta za zdravlje Zagrebačke županije.
studeni
04

Sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova

Predstojeći Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Zagrebačke županije obilježit će okruglim stolom “Razvijanje kulture nenasilja”, koji će se 25. studenoga održati u Velikoj Gorici.
studeni
04

1,3 milijuna kuna za razvojne turističke projekte

Državni tajnik za turizam Ivo Mujo potpisao je danas s korisnicima iz Zagrebačke županije ugovore o dodjeli bespovratnih potpora za 55 razvojnih turističkih projekata u vrijednosti od gotovo 1,3 milijuna kuna.
listopad
29

Počast poginulim braniteljima na novljanskom ratištu

Počast poginulim braniteljima, koji su živote izgubili na novljanskom ratištu u prvoj oslobodilačkoj akciji Domovinskog rata “Orkan 91”, odali su na lokaciji “Trokut” njihovi suborci, rodbina, prijatelji, ratni zapovjednici, izaslanstvo županije.
listopad
27

Predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije proglašen počasnim građaninom Tiranskog okruga

Predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije proglašen počasnim građaninom albanskog Tiranskog okruga.
listopad
26

Održana sjednica Županijske skupštine

Skupština Zagrebačke županije jednoglasnom odlukom donijela je drugi rebalans proračuna Zagrebačke županije za 2010. godinu koji iznosi 278.333.072,00 kuna, odnosno 18.313.746,00 kuna manje nego što je to bilo utvrđeno prvim rebalansom.
listopad
26

Održana sjednica GSV-a

Poduzetnik Vladimir Štarkelj, predstavnik HUP-a, novi je predsjednik Gospodarsko-socijalnog vijeća u Zagrebačkoj županiji – odlučeno je na jučerašnjoj sjednici. Za potpredsjednike GSV-a izabrani su zamjenik župana Rudolf Vujević, ispred Zagrebačke županije i Tomislav Rajković (URSH) ispred sindikata.
listopad
25

Predsjednik Skupštine primio predstavnike grada Sombora

Predsjednik Skupštine Zagrebačke županije Damir Mikuljan primio je zamjenika gradonačelnika grada Sombora, Veljka Stojnovića, člana gradskog vijeća grada Sombora Matu Matarića, šeficu kabineta gradonačelnika grada Sombora Dejanu Bogunović, predsjednika Odbora za obnovu i povratak Milana Vasiljevića te predsjednika Odbora za suradnju sa srbima Đuru Zatezala. Sastanak je inicirao predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine u Zagrebačkoj županiji Dragoljub Geratović.
listopad
25

„Gastro Turopolja“

Završnica 9. gastronomskog festivala “Gastro Turopolja”, čije je održavanje financijski pomogla i Županija, održana je sinoć u prostoru velikogoričke Srednje strukovne škole.
listopad
25

Dan dobrovoljnih darivatelja krvi

U prigodi Dana dobrovoljnih darivatelja krvi, županijsko Društvo Crvenoga križa upriličilo je protekloga vikenda u Svetom Ivanu Zelini tradicionalno okupljanje svojih članova koji su krv darovali 35, 50, 55, 75, 100 i više puta.
listopad
21

Poziv za sudjelovanje na Interliberu 2010.

Zagrebačka županija uputila je poziv muzejima, knjižnicama, osnovnim i srednjim školama, turističkim zajednicama, ograncima Matice hrvatske, Pučkim otvorenim učilištima i izdavačima sa svog područja da se predstave s izdanjima koja se odnose na područje Zagrebačke županije na ovogodišnjem 33. međunarodnom sajmu knjiga i učila INTERLIBER 2010.
listopad
20

Samoborska vojarna uskoro u trajnom vlasništvu Grada

Potpredsjednik Vlade RH i ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva Božidar Pankretić i ministar obrane RH Branko Vukelić, u nazočnosti župana Zagrebačke županije Stjepana Kožića i njegova zamjenika Rudolfa Vujevića te gradonačelnika Samobora Kreše Beljaka, posjetili su jučer Grad Samobor te obišli prostore bivše vojarne Samobor koja će postati novi upravni centar Grada Samobora.
listopad
19

Promocija knjige Visara Zhitija

Knjiga albanskog pjesnika Visara Zhitija “Izabrane pjesme”, prevedena na hrvatski jezik, promovirana je sinoć u velikogoričkoj Gradskoj vijećnici.
listopad
16

Obilježen Međunarodni dan seoske žene

Općina Križ bila je domaćin zadnje sjednice Povjerenstva za ravnopravnost spolova Zagrebačke županije, kojom je obilježen i Međunarodni dan seoskih žena.
listopad
18

Izabrana nova vinska kraljica Zagrebačke županije za 2011. godinu

Kristina Vugrin, diplomirana ekonomistica iz Samobora nova je Vinska kraljica Zagrebačke županije za 2011. godinu. Kruna i posebno izrađena lenta, devetoj u nizu vinskoj kraljici Zagrebačke županije, dodijelit će se na tradicionalnoj prigodnoj svečanosti druge subote u mjesecu studenom.
listopad
16

Grad Zaprešić proslavio 15. rođendan

Zaprešić je svečanom sjednicom obilježio 15. obljetnicu grada. Obljetnica je to koja se veže uz godišnjicu rođenja bana Josipa Jelačića koji je u Zaprešiću prisutan na mnogim mjestima. Stoljetna povijest grada dobila je u ovih petnaest godina neke nove vrijednosti – Zaprešić je danas grad mladih i obrazovanih ljudi.
listopad
18

Dani hrane i tradicijskih proizvoda

U prostoru Boćarskog doma, na zagrebačkom Prisavlju, održana je protekloga vikenda sajamska priredba “Dani hrane i tradicijskih proizvoda Zagrebačke županije i Grada Zagreba”. Tradicionalno, organizirana je u prigodi Svjetskog dana hrane - 16. listopada i Svjetskog dana žene sa sela - 15. listopada, a svoje proizvode izložilo je 112 izlagača.
listopad
15

Otvoren 12. sajam gospodarstva u Zaprešiću

Župan Stjepan Kožić prisustvovao je danas u Zaprešiću otvorenju 12. međunarodnog sajma gospodarstva, što ga pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva te Zagrebačke županije, organizira zaprešićko Udruženje obrtnika.
listopad
14

Prava domaća šunka G R O F - nova robna marka Zagrebačke županije

Zagrebačka županija nastavlja s brendiranjem visoko kvalitetnih prehrambenih proizvoda. Tako je danas predstavljena, jedanaesta po redu robna marka Zagrebačke županije, prava domaća šunka - G R O F.
listopad
14

Nove županove odluke

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić utvrdio je prijedlog drugog rebalansa proračuna Zagrebačke županije za 2010. godinu koji iznosi 278.333.072,00 kuna, odnosno 18.313.746,00 kuna manje nego što je to bilo utvrđeno prvim rebalansom. Konačnu odluku o drugom rebalansu proračuna za ovu godinu donijet će Skupština Zagrebačke županija na sjednici koja će se održati krajem listopada.
listopad
13

Završnica akcije “Zeleni cvijet Zagrebačke županije”

Zaprešić je, drugu godinu za redom, najuređeniji grad Zagrebačke županije, dok Katarina Markovinović iz Ivanić-Grada ima najljepše uređenu okućnicu. Priznanja najboljima u ovogodišnjoj ekološko-edukativnoj akciji “Volim Hrvatsku - Zeleni cvijet” uručili su danas župan Stjepan Kožić i direktorica TZ Zagrebačke županije Ružica Rašperić.
listopad
13

Subvencija kamata poduzetničkih kredita

Zagrebačka županija nastavlja s Ministarstvom gospodarstva, rada i poduzetništva subvencionirati kamate poduzetničkih kredita kroz projekte «Lokalni projekti razvoja malog gospodarstva» čiji kreditni potencijal iznosi 100 milijuna kuna te «Lokalni projekti razvoja – mikrokreditiranje» čiji kreditni potencijal iznosi 5 milijuna kuna. Natječaj za navedene projekte je otvoren do iskorištenja sredstava.
listopad
12

Bučijada u Ivanić-Gradu

U prostoru Turističke zajednice Zagrebačke županije danas je najavljena 6. bučijada u Ivanić-Gradu, turističko-gastronomska manifestacija koja će se u ovome gradu održati 16. i 17. listopada na Trgu Vladimira Nazora i Tržnici “Maznica” te u Moslavačkoj ulici.
listopad
12

Stoljeće i pol škole u Bukevju

Područna škola u Bukevju u općini Orle proslavila je danas 150 godina postojanja.
listopad
07

Prevencijom protiv droge

Zajednička sjednica Vladina povjerenstva za suzbijanje zlouporabe droga i Povjerenstva Zagrebačke županije održana je u Velikoj Gorici. Na sjednici je predstavljen nacionalni program koji će se provoditi u svim županijskim gradovima.
listopad
11

Nove županove odluke

Jedinicama lokalne samouprave Zagrebačka će županija dodijeliti 1,9 milijuna kuna potpore za sufinanciranje objekata komunalne infrastrukture (Općina Pisarovina 1.000.000,00 kn, Općina Farkaševac 300.000 kn, Općina Rakovec 300.000 kn, Općina Pušća 300.000 kn).
listopad
11

Javni poziv za poticanje osnivanja i razvoja poduzetničkih zona u Zagrebačkoj županiji

Zagrebačka županija uputila je javni poziv gradovima i općinama na svom području za dodjelu 3,5 milijuna kuna za poticanje osnivanja i razvoja poduzetničkih zona.
listopad
07

Obilježen međunarodni Dan učitelja

Zagrebačka je županija danas je u Ekonomskoj, trgovačkoj i ugostiteljskoj školi Samoboru prigodnom svečanošću tradicionalno obilježila Međunarodni Dan učitelja.
listopad
07

Izbor vinske kraljice

U vinotočju obitelji Roberta Braje, na Plešivičkoj vinskoj cesti, jučer je održano testiranje kandidatkinja koje konkuriraju za vinsku kraljicu Zagrebačke županije za 2011.
listopad
06

Primopredaja vatrogasnih vozila

Prigodna svečanost primopredaje pet vatrogasnih vozila Vatrogasnoj zajednici Zagrebačke županije održana je u Ozlju u tvrtci isporučitelja vozila - Flammifer.
listopad
02

8. odbojkaški susreti

U Osnovnoj školi Stjepana Basaričeka u Ivanić-Gradu održani su 8. odbojkaški susreti učitelja Zagrebačke županije organizirani povodom Međunarodnog dana učitelja.
rujan
30

Raspisan natječaj za dodjelu stipendija

Zagrebačka županija raspisala je natječaj za dodjelu stipendija za školsku godinu 2010./2011. za učenike i studente s prebivalištem na području Zagrebačke županije. Natječaj je otvoren do 15. listopada 2010. godine. U ovoj školskoj godini Zagrebačka će županija osigurati 2 milijuna kuna za 50 stipendija i to 30 za učenike te 20 za studente.
rujan
29

Proglašena elementarna nepogoda za područje općine Dubrava

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić proglasio je elementarnu nepogodu za područje Općine Dubrava, sela Mostari, Donji i Gornji Marinkovac, Kortina, Ladina i Paruževac (k.o. Marinkovac, Brezje, Dubrava, Paruževac) kao i područje sela Kostanj, Podlužan, Bađinec i Svinjarec (k.o. Novaki i Bađinec), a uslijed poplave uzorkovane izlijevanjem rijeke Glogovice i Česme iz svoji korita uslijed višednevnih padalina od 17 do 19. rujna.
rujan
26

Suradnja s mađarskom nacionalnom manjinom

Predsjednik Županijske skupštine Damir Mikuljan susreo se u Velikoj Gorici s članovima Nacionalne koordinacije Vijeća i predstavnika mađarske nacionalne manjine u RH, koji su u ovome županijskom gradu održali redovitu sjednicu.
rujan
26

Državno prvenstvo u lovnom streljaštvu

Lovačko društvo “Vidra” iz Dubravice bilo je domaćin 16. državnog prvenstva Hrvatskog lovačkog saveza u lovnom streljaštvu, disciplina trap. Prvenstvo je okupilo lovce iz 20 hrvatskih županije te grada Zagreba, a otvorio ga je zamjenik župana Damir Tomljenović.
rujan
26

Zagrebačka županija osigurat će 5 milijuna kn za poplavljena područja

Zagrebačka županija osigurat će rebalansom proračuna 5 milijuna kuna bespovratnih financijskih pomoći za sanaciju šteta nastalih na poplavljenim područjima županije – izjavio je to župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić na današnjoj sjednici županijskog Stožera zaštite i spašavanja. Sjednica Županijske skupštine na kojoj će se donijeti rebalans proračuna Zagrebačke županije održat će se 26. listopada 2010. godine. Navedena sredstva županija će raspodijeliti gradovima i općinama.
rujan
24

Proglašena elementarna nepogoda za područje Rugvice

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić proglasio je elementarnu nepogodu za područje Općine Rugvica (k.o. Hrušćica, Okunšćak, Rugvica, Novaki Oborovski i Oborovo), a uslijed poplave uzrokovane izlijevanjem rijeke Save iz svojeg korita uslijed višednevnih padalina.
rujan
23

Gospodarski potencijali Tiranskog okruga

U sklopu uzvratna posjeta Zagrebačkoj županiji, izaslanstvo albanskog Tiranskog okruga danas je u prostorijama HGK-Komore Zagreb prezentiralo gospodarske potencijale svoje regije.
rujan
23

Proglašena elementarna nepogoda za područje Ivanić-Grada

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić proglasio je elementarnu nepogodu za područje Grada Ivanić-Grada (naselja Dubrovčak Lijevi, Posavski Bregi, Topolje, Prečno, Prerovec, Šarampov Donji, područja šume Žutica), a uslijed poplave uzrokovane izlijevanjem rijeke Save i njenih pritoka što je prouzročilo štete na usjevima i gospodarskim objektima.
rujan
22

Posjet izaslanstva albanskog Tiranskog okruga

Izaslanstvo albanskog Tiranskog okruga koje boravi u uzvratnom posjetu Zagrebačkoj županiji sastalo se danas s predsjednikom Županijske skupštine Damirom Mikuljanom, te županom Stjepanom Kožićem.
rujan
22

Proglašena elementarna nepogoda za područje Velike Gorice, Zaprešića, Svete Nedelje te Općine Orle

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić proglasio je elementarnu nepogodu za područje Grada Velike Gorice (k.o. Strmec, Bukevski, Lakneno, Ščitarjevo, Črnkovec, Ribnica, Donje i Gornje Podotočje, Kuče, Obrezina, Poljana Čička, Lazina Čička), Grada Zaprešića (k.o. Zaprešić, k.o. Brdovec, k.o. Kupljenovo, k.o. Podgorje Bistransko), Grada Svete Nedelje (naselje Strmec) i Općine Orle, a uslijed poplave uzrokovane izlijevanjem rijeka Save i Krapine te potoka Rakovice iz svojih korita uslijed višednevnih padalina.
rujan
21

Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor obišla poplavljena velikogorička naselja

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor obišla je danas poplavljeno naselje Šćitarjevo u velikogoričkom kraju i njegovim stanovnicima obećala brzu i učinkovitu pomoć u otklanjanju posljedica.
rujan
21

Održana sjednica Županijske skupštine

Županijska skupština Zagrebačke županije na današnjoj je sjednici prihvatila polugodišnji izvještaj o izvršenju Proračuna Zagrebačke županije za prvih šest mjeseci 2010. godine. Ukupni prihodi ostvareni u prvoj polovici ove godine iznose 123.025.092,03 kn, tj. 41,47 posto ukupnog godišnjeg plana, dok rashodi iznose 117.615.455,57 kn odnosno 39,6 posto godišnjeg plana. Skupština je također primila na znanje nalaz financijske revizije Zagrebačke županije za 2009. godinu koji je bezuvjetan. Mišljenje je to Državnog ureda za reviziju koje je od 6. travnja do 19. srpnja 2010. godine radilo na reviziji financijskih izvještaja i poslovanja Zagrebačke županije. Bezuvjetan nalaz Zagrebačka županija imala je i u prošloj godini.
rujan
21

Župan obišao poplavljena područja

Poplavljena područja županije (od Rugvice, preko Orla, Velike Gorice, Svete Nedelje, Samobora do Brdovca...) obišli su jučer potporedsjednik Vlade Božidar Pankretić, direktor Hrvatskih Voda (i vijećnik u Skupštini Zagrebačke županije) Jadranko Husarić, te župan Stjepan Kožić. Mještani kažu da taklo veliki vodostaj Save, čije je izlijevanje na pojedinim mjestima poplavilo obiteljske kuće, a na poljoprivrednim površinama izazvalo velike štete, nije zabilježen od 1964.
rujan
21

Obavijest Županijskog stožera zdravstva za Zagrebačku županiju

Obzirom na nastalu situaciju u kojoj je došlo do izlijevanja slivova nekih rijeka i njihovih pritoka na području Zagrebačke županije postoji opasnost da je uslijed nadiranja voda došlo do onečišćenja bunara i lokalnih vodovoda. Stožer za zdravstvo Zagrebačke županije upozorava stanovništvo da je vodu iz bunara ili lokalnih vodovoda prije konzumiranja ili pak napajanja životinja potrebno prethodno prokuhati.
rujan
21

Proglašena elementarna nepogoda za područje Samobora te općina Marija Gorica i Brdovec

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, proglasio je elementarnu nepogodu za područje Općine Marija Gorica, Općine Brdovec i Grada Samobora nastalu uslijed poplave uzrokovane izlijevanjem rijeka Save i Sutle iz svojih korita uslijed višednevnih padalina.
rujan
20

Izvanredne i redovne mjere obrane od poplave

Obilna kiša koja je počela padati u petak uzrokovala je rast vodostaja Save. Na sjeveru zemlje, pa tako i na području Zagrebačke županije na snazi su izvanredne i redovne mjere obrane od poplave.
rujan
20

Obilazak poplavljenih područja

Na širem području Zagrebačke županije na terenu su vatrogasci, pripadnici vojske, predstavnici Hrvatskih voda, državne uprave za zaštitu i spašavanje te predstavnici gradova, općina i Zagrebačke županije.
rujan
16

Nagrađeni sportaši Streljačkog društva „Dubrava 1094“

Zamjenik župana Zagrebačke županije Rudolf Vujević primio je danas i prigodno nagradio sportaše, članove Streljačkog društva „Dubrava 1094“, koji su na nedavno održanom Svjetskom prvenstvu u samostrelu u francuskom Avonu osvojili svjetske medalje.
rujan
16

Počela berba portugisca

Župan Stjepan Kožić, u prisustvu vinske kraljice Ivane Puhelek, simbolično je u vinogradu Milana Ivančića, na položaju Zarastići na Plešivici, ubrao nekoliko grozdova portugisca i time označio početak berbe grožđa u županiji.
rujan
15

Dan Općine Križ

Općina Križ proslavila je 18 godina postojanja. Uz razne programe i sadržaje, za vikend je održan i Festival slastica, no sve je to bila tek uvertira u središnju proslavu. Centralna svečanost, sjednica Vijeća, održana je jučer, a okupila je brojne goste, visoke državne, županijske i gradske dužnosnike, predstavnike udruga koje djeluju u mjestu kao i brojne mještane.
rujan
15

Gradec proslavio Dan Općine

Svečanom sjednicom općinskog vijeća svoj Dan obilježila je jučer općina Gradec - općina koja u svojih dvadeset dva naselja ima oko četiri tisuće stanovnika.
rujan
15

Obilježen Dan općine Kravarsko

Mještani Kravarskog obilježili su jučer dan svoje Župe i Općine, a svečanost je započela polaganjem vijenaca na spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima. Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća koja je uslijedila prisustvovali su brojni uzvanici među kojima i potpredsjednik Vlade RH i ministar financija Ivan Šuker te zamjenik župana Rudolf Vujević, gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić.
rujan
15

Otvorena sportska dvorana u Rudama

Župan Stjepan Kožić prisustvovao je otvorenju novosagrađene školske-sportske dvorane u Rudama. Gradnja ove dvorane, jedinstvene u Europi sagrađena je 'na vodi', na potoku Gradna, u čemu su značajno pomogle i Hrvatske vode.
rujan
13

Delegacija Zagrebačke županije posjetila Kiev

Delegacija Zagrebačke županije na čelu sa zamjenikom župana Damirom Tomljenovićem boravila je na poziv Kyivske oblasne državne administracije od 8. do 10. rujna u Kievu.
rujan
13

Sajam poduzetništva i automobila u Velikoj Gorici

Prvi jesenski sajam poduzetništva i automobila održan je proteklog vikenda u Velikoj Gorici u cilju promoviranja gospodarstva i poduzetništva velikogoričkog kraja, ali i Zagrebačke županije.
rujan
11

Predstavljene kandidatkinje za Vinsku kraljicu

U sklopu “Jaskanskih vinskih svečanosti” predstavljene su kandidatkinje za Vinsku kraljicu Zagrebačke županije za 2011. godinu.
rujan
11

Festival slastica

U Križu je protekloga vikenda, u sklopu obilježavanja Dana ove općine, održan 13. festival slastica.
rujan
11

Festival pčelarstva

Med bagrema Marice Šaško iz Vrbovca, šampionski je med 8. ocjenjivanja meda Zagrebačke županije.
rujan
13

Novi turistički proizvodi

U sklopu projekta “Upoznaj Hrvatsku”, ministar turizma Damir Bajs potpisao je u subotu s 34 turističke agencije Ugovore o bespovratnim potporama Ministarstva za 169 novih turističkih proizvoda (izleta, tura i paket aranžmana) kojima je cilj poticanje turizma u turistički nerazvijenim područjima RH u podsezoni 2010. i predsezoni 2011. godine. Potpisivanje ugovora upriličeno je na Plešivičkoj vinskoj cesti, u vinotočju obitelji Kolarić.
rujan
10

Počele “Jaskanske vinske svečanosti”

Predsjednik RH Ivo Josipović otvorio je sinoć u Jastrebarskom “Jaskanske vinske svečanosti”, manifestaciju koja se održava već 18 godina, a na kojoj sudjeluju ponajbolji plešivički vinari.
rujan
07

Počela gradnja nove škole u Rakitju

Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor simbolično je danas u Rakitju označila početak gradnje nove osmogodišnje škole, u kojoj će, kada kroz dvije godine bude sagrađena, biti mjesta za 650 učenika.
rujan
07

Nove županove odluke

Zagrebačka županija osigurat će 2 milijuna kuna jedinicama lokalne samouprave s područja Zagrebačke županije za financiranje prijevoza učenika srednjih škola iz socijalno ugroženih obitelji koji imaju prebivalište na području Zagrebačke županije.
rujan
07

Javni poziv za članove savjeta mladih Zagrebačke županije

Zagrebačka županija objavila je ponovljeni javni poziv za predlaganje kandidata za članove Savjeta mladih Zagrebačke županije. Prijedlozi se podnose Odboru za izbor i imenovanja Županijske skupštine Zagrebačke županije do 7. listopada 2010. godine.
rujan
06

Otvorena obnovljena škola u Plešivici

Župan Stjepan Kožić otvorio je danas u Plešivici obnovljenu zgradu područne škole „Plešivica“ - Osnovne škola „Ljubo Babić“ iz Jastrebarskog koja datira iz 1879. godine. Projekt obnove škole, koja je bila oštećena u potresu, u potpunosti je financirala Zagrebačka županija s 4,3 milijuna kuna.
rujan
03

Održano ocjenjivanje meda, kupina i kupinova vina

Na gospodarstvu Vina Kos – Jurišić u Donjoj Zelini jučer je održano 8. senzoričko ocjenjivanje meda Zagrebačke županije i 6. ocjenjivanje plodova kupina i kupinovog vina.
rujan
03

Još nekoliko dana otvoren natječaj za Vinsku kraljicu Zagrebačke županije

Do ponedjeljka 6. rujna u tijeku je natječaj za Vinsku kraljicu Zagrebačke županije 2011. godine. Laskavu titulu Vinske kraljice može ponijeti djevojka životne dobi između 18 i 28 godina, državljanka Republike Hrvatske sa prebivalištem na području Zagrebačke županije, a njena dužnost tijekom sljedeće godine bit će promoviranje županijskih vina, vinogradarstva i vinorodne regije Zagrebačke županije.
rujan
02

Prijem zlatnih rukometaša

Hrvatska muška rukometna kadetska reprezentacija osvojila je naslov europskog prvaka na nedavno održanom prvenstvu u Crnoj Gori.
rujan
01

6,5 milijuna kuna za poduzetničke zone u Zagrebačkoj županiji

Ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Đuro Popijač u pratnji državne tajnice Tihane Kraljić posjetio je Zagrebačku županiju. Tom prigodom potpisao je ugovore o dodjeli sredstava temeljem Operativnog plana poticanja malog i srednjeg poduzetništva za 2010. godinu po Projektu izgradnje poduzetničkih zona na području Zagrebačke županije u vrijednosti od 6.550.000,00 kn.
rujan
01

Službeni posjet Gradu Grazu

Delegacija Zagrebačke županije na čelu sa županom Stjepanom Kožićem posjetila je Grad Graz. Delegaciju je primio gradonačelnik Grada Graza Siegfried Nagl, zamjenica gradonačelnika, tri člana gradskog vijeća Grada Graza, a samom susretu prisustvovao je i počasni hrvatski konzul u Grazu. Tom prigodom župan Kožić upisao se u Zlatnu knjigu Grada.
kolovoz
30

Susret šumoposjednika RH

Udruga privatnih šumoposjednika “Vrba” iz Vrbovca, koja okuplja pedesetak članova, bila je protekloga vikenda domaćin 5. susreta šumoposjednika RH.
kolovoz
30

Kaj su jeli naši stari

U Vrbovcu je protekloga vikenda, pod pokroviteljstvom Vlade RH i supokroviteljstvom Zagrebačke županije, održana tradicionalna, 30. manifestacija “Kaj su jeli naši stari”.
kolovoz
24

Otvoren 9. otvoreni međunarodni šahovski turnir "Velika Gorica"

Šahovski klub "Turopolec" iz Velike Gorice organizator je 9. otvorenog međunarodnog šahovskog turnira "Velika Gorica".
kolovoz
24

Još uvijek otvoren javni poziv vrijedan 5 milijuna kuna

Zagrebačka županija, Jamstvena agencije za poticanje razvoja malog gospodarstva Zagrebačke županije i Obrtničko štedna banka sklopile su, početkom srpnja, Ugovor o kreditiranju razvojnih projekata obrtnika te malih i srednje velikih poduzetnika uz mogućnost korištenja jamstava pri realizaciji tih kredita. Ova, 12 po redu, županijska kreditna linija otvorena je do utroška sredstava.
kolovoz
17

Otvoren natječaj za Vinsku kraljicu Zagrebačke županije

Zagrebačka županija raspisala je natječaj za Vinsku kraljicu Zagrebačke županije 2011. godine. Natječaj je otvoren do 6. rujna 2010. godine.
kolovoz
10

Proglašena elementarna nepogoda za područje Općine Kloštar Ivanić

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, proglasio je elementarnu nepogodu za područje Općine Kloštar Ivanić nastalu 5. i 6. kolovoza uslijed olujnog nevremena praćenog tučom.
kolovoz
10

Proglašena elementarna nepogoda za područje Općine Pokupsko

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, proglasio je elementarnu nepogodu za područje Općine Pokupsko, nastalu uslijed jakog olujnog nevremena (5. kolovoza) praćenog tučom i jakim vjetrom.
kolovoz
09

Proglašena elementarna nepogoda za naselje Donji Hruševec u Kravarskom

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, proglasio je elementarnu nepogodu za naselje Donji Hruševec koji se nalazi u Općini Kravarsko, nastalu uslijed jakog olujnog nevremena (5. kolovoza) praćenog tučom i jakim vjetrom.
srpanj
30

Dan općine Brckovljani

Svečanom sjednicom Općinskoga vijeća jučer su Dan općine proslavili Brckovljani.
srpanj
29

Nove županove odluke

Zagrebačka županija izdvojit će 2,1 milijun kuna za sufinanciranje sanacije županijskih i lokalnih cesta.
srpanj
28

Otvoren natječaj za potporu kulturnoj djelatnosti

Zagrebačka županija nastavlja s poticanjem i financiranjem mnogobrojnih kulturnih programa i projekata s ciljem razvoja i obogaćivanja kulturne ponude Zagrebačke županije. Upravo radi toga Zagrebačka županija objavila je poziv za predlaganje sufinanciranja programa javnih potreba u kulturi za 2011. godinu.
srpanj
27

Proglašena elementarna nepogoda u Kravarskom

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, proglasio je elementarnu nepogodu za cijelo područje Općine Kravarsko nastalu uslijed jakog olujnog nevremena (24. srpnja) praćenog tučom i jakim vjetrom.
srpanj
22

Raspisan javni poziv za kreditiranje razvojnih projekata

Zagrebačka županija raspisala je javni poziv za kreditiranje razvojnih projekata obrtnika i malih i srednje velikih poduzetnika. Županija je osigurala, za ovu i iduću godinu, 5 milijuna kuna depozitnih novčanih sredstava koje će Obrtničko štedna banka tri puta multiplicirati te će se poduzetnicima osigurati 15 milijuna kuna kreditnog potencijala. Korisnicima ove kreditne linije osigurana je iznimno povoljna, fiksna kamatna stopa od 3,5% i to u kunama. Javni poziv ostaje otvoren do utroška sredstava.
srpanj
20

Nove županove odluke

Zagrebačka županija sufinancirat će zajedno s Ministarstvom regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva i Općinom Luka izgradnju školske športske dvorane pri Osnovnoj školi Luka. Ukupna predviđena neto vrijednost radova izgradnje dvorane procjenjuje se na 4 milijuna kuna.
srpanj
19

Natjecanje orača

U subotu se u Pisarovini održalo 8. natjecanja orača Zagrebačke županije i grada Zagreba.
srpanj
17

Dan Zagrebačke županije

Svim žiteljima i djelatnicima Zagrebačke županije čestitamo 17. srpnja - Dan Zagrebačke županije!
srpanj
16

Otvorena manifestacija „DANI HRVATSKIH KUPINA“

Zamjenik župana Zagrebačke županije Rudolf Vujević u društvu gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića otvorio je, sedmu po redu, manifestaciju Dani hrvatskih kupina i proizvoda od kupina u sklopu koje će građani po povoljnim cijenama, do 17. rujna, na atraktivnim lokacijama grada Zagreba, moći kušati i kupiti kupine i proizvode od kupina poput: kupinovog vina, likera, rakije, džema, marmelade, sirupa.
srpanj
16

Proslavljen Dan Zagrebačke županije

U nazočnosti mnogobrojnih uzvanika i prijatelja Zagrebačke županije, jučer je hotelu International održana Svečana sjednica Skupštine Zagrebačke županije u prigodi obilježavanja Dana županije. Inače, Dan Zagrebačke županije je 17. srpnja.
srpanj
14

Zahvala karlovačkim interventnim službama

Gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić, predajom pisana priznanja, zahvalio je danas karlovačkim interventnim službama, te gradonačelniku Damiru Jeliću i karlovačkom županu Ivanu Vučiću, na brzoj intervenciji prilikom prometne nesreće kod naplatnih kućica u Karlovcu u kojoj je, početkom lipnja, bilo ozlijeđeno četrdesetak učenika velikogoričke OŠ Jurja Habdelića.
srpanj
13

Najavljene pučko-pastirske igre

Tradicionalne pučko-pastirske igre, koje će 1. kolovoza biti održane u Volavju, najavljene su danas u prostoru Turističke zajednice Zagrebačke županije u zagrebačkoj Preradovićevoj ulici. Igre, po 29. puta, organizira Udruga “Zelena livada”.
srpanj
09

U Rugvici otvorena novosagrađena školska-sportska dvorana

U Rugvici je, u sklopu proslave Dana općine, i službeno otvorena novosagrađena školska-sportska dvorana. Zajedno su je gradili Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva (MRRŠVG), Zagrebačka županija i Općina Rugvica, a koštala je 15 milijuna kuna.
srpanj
08

250.000 kuna udrugama za zaštitu okoliša i prirode

Zagrebačka županija u 2010. godini poduprijet će rad udruga koje se bave zaštitom okoliša i prirode s 250.000 kuna. Natječaj za prijavu programa i projekata udruga za zaštitu okoliša i prirode na području Zagrebačke županije otvoren je do 20. kolovoza ove godine.
srpanj
07

5 milijuna kuna za kreditiranju razvojnih projekata obrtnika te malih i srednje velikih poduzetnika

Zagrebačka županija, Jamstvena agencije za poticanje razvoja malog gospodarstva Zagrebačke županije i Obrtničko štedna banka sklopile su Ugovore o kreditiranju razvojnih projekata obrtnika te malih i srednje velikih poduzetnika uz mogućnost korištenja jamstava pri realizaciji tih kredita.
srpanj
06

Održana sjednica Županijske skupštine

Županijska Skupština Zagrebačke županije donijela je Odluku o dodjeli stipendija za učenike i studente s prebivalištem na području Zagrebačke županije. Novom Odlukom predlažu su se dvije vrste stipendija i to prema kriteriju izvrsnosti te prema socijalnom kriteriju.
srpanj
05

Projekt „BioHeat“

Zagrebačka županija uključit će se kao partner u projekt „BioHeat.“ Projekt prijavljuje Regionalna energetska agencija sjeverozapadne Hrvatske na natječaj IPA prekogranična suradnja Slovenija-Hrvatska.
srpanj
05

Projekt „SAVASOL“

Zagrebačka županija uključit će se u projekt „SAVASOL“ koji će se prijaviti na natječaj IPA prekogranična suradnja Slovenija-Hrvatska.
srpanj
01

Izmjene i dopune županijskoga Prostornog plana

Do 12. srpnja traje javna rasprava o prijedlogu 4. izmjena i dopuna županijskoga Prostornog plana.
srpanj
01

2,2 milijuna kuna za projekte komunalne i socijalne infrastrukture

Potpredsjednik Vlade RH i ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva Božidar Pankretić bio je jučer u posjetu Zagrebačkoj županiji. Tom prigodom potpisao je ugovore o sufinanciranju projekata komunalne i socijalne infrastrukture u Zagrebačkoj županiji u vrijednosti od 2,2 milijuna kuna.
lipanj
29

Obilježavanje zaštićenih prirodnih područja

Postavljanjem table na ulazu u zaštićeno područje Posebnog ornitološkog rezervata “Sava-Strmec”, koju su zajedno otkrili župan Stjepan Kožić i ravnateljica Javne ustanove “Zeleni prsten” Martina Glasnović Horvat, počelo je obilježavanje svih zaštićenih područja u županiji o kojima skrbi ova javna ustanova, njih ukupno 24.
lipanj
30

Dan općine Preseka

„Potreban je opstanak 'malih' općina, na ternu najbolje znamo što nas muči i kako to riješiti“ za svečane sjednice u prigodi Dana Preseke rekao je općinski načelnik Ivan Pavliček. Najavio je, u suradnji s Hrvatskim vodama, pripremu projekata za gradnju sekundarne vodovodne mreže, kojima će se konkurirati za sredstva IPARD programa.
lipanj
29

Javni natječaj za subvencioniranje organiziranog dolaska turista na područje Zagrebačke županije

U cilju daljnjeg razvoja turizma i poticanja organiziranog dolaska turista na područje Zagrebačke županije raspisan je natječaj za dodjelu subvencija na koji se mogu javiti turističke i putničke agencije, te organizatori grupnog putovanja koja uključuju izlet ili višednevni boravak u Zagrebačkoj županiji tijekom cijele godine.
lipanj
27

135 godina zelinskih vatrogasaca

DVD Sv. Ivan Zelina najstarije je vatrogasno društvo na području Zagrebačke županije a ujedno i među prvima osnovanima u Hrvatskoj.
lipanj
26

60 godina puhačkog orkestra Zaprešić

Puhački orkestar Zaprešić započeo je s radom u okviru Dobrovoljnog vatrogasnog društva pod nazivom Limena glazba, a što je uvelike doprinijelo obogaćenju kulturnog života u gradu i naišlo na opće odobravanje – istaknuto je predsjednik Marko Petreković na svečanoj sjednici u povodu obilježavanja 60 godina djelovanja.
lipanj
24

Dan općine Kloštar Ivanić

Dan općine danas slavi Kloštar Ivanić. Svečanoj sjednici Općinskog vijeća, na kojoj je načelnik Zlatko Golubić podsjetio na učinjeno tijekom proteklih godinu dana, prisustvovao je i zamjenik župana Rudolf Vujević.
lipanj
24

Počela gradnja Centra za djecu i mlade Udruge “Srce”

Na blagdan sv. Ivana Krstitelja, dan grada Svetog Ivana Zeline, počela je danas gradnja Centra za djecu i mlade s posebnim potrebama, o kojima skrbi Udruga “Srce”.
lipanj
24

Izložbom vina kontinentalne Hvatske počeli “Svetoivanjski dani”

Kraljevina OPG-a Puhelek-Purek iz Gornjeg Psarjeva, berba 2009., najbolje je ocjenjeno vino ove autohtone sorte na 42. Izložbi vina kontinentalne Hrvatske, dok je šampion izložbe, među 327 kušana i ocjenjena vina, ledena berba graševine (2008.) Kutjeva d.d.
lipanj
21

Proglašena elementarna nepogoda u Velikoj Gorici i Jastrebarskom

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, proglasio je elementarnu nepogodu za dio područja Grada Velike Gorice (katastarske općine: Strmec Bukevski, Lazina Čička, Črnkovec, Ribnica, Staro Čiče, Novo Čiče, Vukovina, Kurilovec, Velika Gorica, Gradići i Donja Lomnica) i Grada Jastrebarskog (katastarske općine: Čeglje, Gornja Kupčina, Domagović, Cvetković, Desinec) nastalu uslijed jakog olujnog nevremena praćenog tučom.
lipanj
19

Izložba izvornih i zaštićenih pasmina konja

Pastuh Jablan Zvonka Pavlića iz Okešinca (općine Križ), među posavcima, i Silver Ivice Jarnečića iz Krupača (općina Krašić), među hrvatskim hladnokrvnjacima, najljepši su pastusi 8. državne i 13. županijske izložbe izvornih i zaštićenih pasmina konja, održane, tradicionalno, u Kloštar Ivaniću, u prigodi dana ove općine.
lipanj
21

Nastavak projekta „Bijela roda“ u Zagrebačkoj županiji

Javna ustanova za upravljanje zaštićenim područjima i drugim zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Zagrebačke županije i ove godine nastavlja s realizacijom projekta „Bijela roda u Zagrebačkoj županiji“.
lipanj
18

Objava Zapisnika sa 5. Sjednice Županijske skupštine

Član Županijske skupštine Zagrebačke županije gospodin Zoran Ostović na 6. sjednici Županijski skupštine reagirao je na dijelove teksta , pod naslovom „Održana Skupština Zagrebačke županije“, objavljenog 23. veljače 2010. godine u rubrici Vijesti na web stranicama Zagrebačke županije koje se tiču prijedloga o povlaštenim kreditima za studente na području Zagrebačke županije.
lipanj
19

Dani hrvatskih sireva

Paški sir “Gligora” (tvrdi masni sir za rezanje iz ovčjeg mlijeka) obiteljske sirane “Sirena”, iz Kolana na otoku Pagu, šampionski je sir ovogodišnjih, 5. dana hrvatskih sireva, održanih u Svetome Ivanu Zelini.
lipanj
18

Počela gradnja Doma za starije i nemoćne osobe “Oaza”

Župan Stjepan Kožić, simbolično, položio je temeljni kamen budućega Doma za starije i nemoćne osobe “Oaza” u Ključić Brdu, u čiju gradnju velikogorički poduzetnik Mirko Žužić ulaže 28 milijuna kuna. Prve štićenike dom će primiti već u lipnju iduće godine.
lipanj
18

Priznanja najboljim vinarima

Ledena berba sauvignona (2008.) tvrtke “Mladina” šampionsko je vino ovogodišnje, 7. izložbe vina Zagrebačke županije.
lipanj
17

Predstavljena Fotomonografija Zagrebačke županije

U nazočnosti mnogobrojnih uzvanika i prijatelja Zagrebačke županije, jučer je u muzeju Mimara u Zagrebu održana svečana promocija Fotomonografije Zagrebačke županije, promotivnog DVD-a te izložba fotografija. Projekt je realizirala Turistička zajednica Zagrebačke županije u suradnji s autorom Markom Vrdoljakom.
lipanj
16

Vrbovec proslavio Dan grada

Župan Stjepan Kožić i predsjednik Županijske skupštine Damir Mikuljan prisustvovali su svečanosti u prigodi proslave Dana grada Vrbovca.
lipanj
14

Najbolji likovni i literarni radovi

Literarni rad “Bogatstvo Hrvatske u kapljici vode”, autorice Monike Mavrić, učenice 5. razreda OŠ “Pavao Belas” iz Brdovca, proglašen je najboljim u ovogodišnjoj akciji “Volim Hrvatsku”, u koju su na području županije bila uključena djeca dječjih vrtića, te učenici osmogodišnjih škola. Monikina mentorica je učiteljica Ivanka Tomić.
lipanj
13

8. sportski susreti županijske HVIDR-e

Sportski susreti Zajednice udruga HVIDR-a Zagrebačke županije održani su u subotu u Velikoj Gorici.
lipanj
12

Održana 7. Izložba sira Zagrebačke županije

U Bedenici je u petak održana sedma po redu izložba sira na kojoj su svoje proizvode predstavili članovi Udruge malih sirara Zagrebačke županije „Sirek“.
lipanj
14

Obilježen Dan općine Brdovec

Općina Brdovec je sa svojih 11 mjesnih odbora i 13 tisuća stanovnika najveća općina Zagrebačke županiji, a ujedno i jedna od najvećih u Hrvatskoj. Posebno veseli doseljevanje mladih obitelji s djecom, pa su u Brdovcu trenutno tri osnovne i dvije područne škole, a u sklopu obilježavanja Dana općine otvoren je i drugi dječji vrtić.
lipanj
14

Nastavak projekta „Bijela roda“ u Zagrebačkoj županiji

Javna ustanova za upravljanje zaštićenim područjima i drugim zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Zagrebačke županije i ove godine nastavlja s realizacijom projekta „Bijela roda u Zagrebačkoj županiji“.
lipanj
13

Izložba vina vrbovečke Udruge vinogradara i vinara

Ledena berba žutog muškata (2009.) Damira Juršetića najbolje je ocjenjeno vino 8. izložbe vina vrbovečkog kraja.
lipanj
13

Smotra grla Konjogojske udruge Vrbovec

Konjogojska udruga Vrbovec organizirala je smotru grla svojih članova, odlučnu za odlazak na županijsku, odnosno državnu smotru.
lipanj
12

Otvorena farma jelena lopatara

Farmu jelena lopatara (gater) u šumi Topolik otvorila je Braniteljska zadruga Dubrava.
lipanj
12

Sportski susreti darivatelja krvi

Sportski susreti dobrovoljnih darivatelja krvi, ove godine održani u Kraju Donjem u općina Marija Gorica, okupili su četiristotinjak sudionika, koji su se nadmetali su belotu, pikadu, šahu, malom nogometu i potezanju konopa.
lipanj
11

Nagrađeni najbolji učenici

Osnovna škola Dragutina Domjanića u Svetom Ivanu Zelini bila je jučer domaćin županijskoj dodjeli nagrada učenicima osnovnih i srednjih škola koji su na državnim natjecanjima postigli vrhunske rezultate.
lipanj
09

Održana 2. sjednica županijske koordinacije za ljudska prava

Članovi županijske koordinacije za ljudska prava prihvatili su, na današnjoj sjednici, program rada za ovu godinu.
lipanj
08

Otvorena izložba „Dani templara u Dugom selu“

Uoči Međunarodnog viteškog turnira u Dugom Selu, u Turističkoj zajednici Zagrebačke županije otvorena je prigodna izložba slika, artefakata i viteških kostima.
lipanj
08

Obilježen Dan Ivanić-Grada

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća obilježen je Dan Grada Ivanić Grada. Kriza se osjeti i u ovom gradu, istaknuo je gradonačelnik Boris Kovačić. „Proračun se slabije puni, pa se lani nije ulazilo u nove investicije, već se vrijeme gospodarskog zatišja iskoristilo za planiranje projekata s čijom će se realizacijom započeti u 2011., a koje će aplicirati za predpristupne fondove Europske unije“ rekao je Kovačić.
lipanj
09

Nove županove odluke

Zagrebačka županija sredinom lipnja raspisat će natječaj za dodjelu 1.220.000,00 kn bespovratnih potpora za poticanje razvoja poduzetništva.
lipanj
09

Župan uputio pismo zahvale karlovačkoj bolnici

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić uputio je pismo zahvale ravnatelju Opće bolnice u Karlovcu dr. Nedjeljku Strikiću i svim djelatnicima bolnice u kojem se zahvalio na iznimnoj brizi i promptnom pružanju stručne medicinske pomoći stradalim učenicima i učiteljima Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić iz Prigorja Brdovečkog.
lipanj
05

Sportski susreti umirovljenika

Zajednica udruga umirovljenika Zagrebačke županije organizirala je u Bistri 16. sportske susrete umirovljenika. Okupilo se 1760 umirovljenika, iz svih dijelova županije, koji su se nadmetali u pikadu, belotu, streljaštvu, šahu, kuglanju i potezanju užeta.
lipanj
06

Gastro-etno festival “Dragi naš kaj”

Župan Stjepan Kožić boravio je na manifestaciji “Dragi naš kaj”, koju je uz jezero Orešje, pod pokroviteljstvom Županije, organizirao svetonedeljski “Radio SVN”.
lipanj
04

Potrošačko ocjenjivanje jagoda

Sorta jagode Albion najukusnija je sorta što se uzgaja u jagodnjacima na prostoru županije i grada Zagreba – odlučeno je tako na tradicionalnom, 8. potrošačkom ocjenjivanju kakvoće plodova jagoda održanom u srijedu 2. lipnja u restoranu Gospodarski klub u sklopu manifestacije Dani Zagrebačkih jagoda.
lipanj
01

Skup poduzetnica Zagrebačke županije

Županijsko povjerenstvo za ravnopravnost spolova, u prigodi godine žena u poduzetništvu organiziralo je Skup poduzetnica Zagrebačke županije.
lipanj
01

26. Dani Ante Kovačića

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić nazočio je svečanosti otvorenja 26. Dana Ante Kovačića u organizaciji Ogranka Matice hrvatske Zaprešić.
lipanj
01

Otvoren javni poziv za članove Savjeta mladih Zagrebačke županije

Savjet mladih Zagrebačke županije, osnovan kao savjetodavno tijelo Županijske skupštine Zagrebačke županije, koji za cilj ima aktivno uključivanje mladih u javni život na području Zagrebačke županije, uputio je javni poziv za predlaganje kandidata za nove članove. Prijedlozi se podnose Odboru za izbor i imenovanja Županijske skupštine Zagrebačke županije do 30. lipnja 2010. godine.
svibanj
29

Vatrogasna vježba “Vlak 2010”

Pokaznu vatrogasnu vježbu “Vlak 2010”, s ciljem uvježbavanja i podizanja razine osposobljenosti snaga zaštite i spašavanja, u Harmici su organizirali županijski Stožer zaštite i spašavanja, Državna uprava za zaštitu i spašavanje - Područni ured za zaštitu i spašavanje Zagreb, te županijska Vatrogasna zajednica.
svibanj
30

Županijska smotra mažoretkinja

U Velikoj Gorici je održana smotra mažoretkinja Zagrebačke županije.
svibanj
28

Smotra učeničkih zadruga Zagrebačke županije

Na ovogodišnjoj smotra učeničkih zadruga Zagrebačke županije koja se održava u OŠ Samobor sudjeluje 15 zadruga i oko stotinu sudionika. Na svečanosti otvorenja sve okupljene pozdravio je zamjenik župana Rudolf Vujević, koji je naglasio da Županija potiče razvoj školskog zadrugarstva.
svibanj
27

Održana Svečana sjednica Grada Svete Nedelje

Prije blagdana Presvetog Trojstva, uz koji se obilježava Dan grada, Gradsko vijeće Svete Nedelje održalo je svečanu sjednicu.
svibanj
28

Proglašena elementarna nepogoda u općini Farkaševac

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, proglasio je elementarnu nepogodu za područje općine Farkaševac (naselja Bolč i Majur) nastalu uslijed obilnih kiša 15. i 16. svibnja i razlijevanja rijeke Velike koja je prouzročila štete na poljoprivrednim kulturama.
svibanj
28

Do 31. svibnja otvoren natječaj za dodjelu županijskih javnih priznanja

Zagrebačka županija dodijelit će i u ovoj godini javna priznanja pojedincima, trgovačkim društvima, ustanovama, udrugama i drugim pravnim osobama zaslužnima za gospodarski, društveni i kulturni razvoj Zagrebačke županije te njena promicanja u zemlji i svijetu. Natječaj za dodjelu javnih priznanja otvoren je do 31. svibnja ove godine.
svibanj
28

Izaslanstvo Županije posjetilo općinu Krško

Izaslanstvo Županije, predvođeno županom Stjepanom Kožićem, njegovim zamjenikom Damirom Tomljenovićem, te predsjednikom Skupštine Damirom Mikuljanom posjetilo je slovensku općinu Krško. Tom prigodom susreli su se sa županom Francom Bogovićem i njegovim kolegama.
svibanj
27

Pokrenuta akcija „U slučaju opasnosti nazovite 112“

Zagrebačka županija, Državna uprava za zaštitu i spašavanje – područni ured Zagreb te Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije pokreću akciju dijeljenja letaka „U slučaju opasnosti nazovite 112“.
svibanj
26

Otvoreni Dani zagrebačkih jagoda

U nazočnosti gradonačelnika Zagreba Milana Bandića i župana Zagrebačke županije Stjepana Kožića, na zagrebačkom Trgu kralja Tomislava otvorena je manifestacija „Dani zagrebačkih jagoda“.
svibanj
25

Održana Skupština Zagrebačke županije

Skupština Zagrebačke županije donijela je rebalans proračuna Zagrebačke županije za 2010. godinu koji iznosi 296.646.818,00 kuna odnosno 1.030.291,00 milijuna kuna više nego što je to bilo utvrđeno proračunom.
svibanj
24

Obilazak šume Kozjak u Turopoljskom lugu

U prigodi Dana zaštite prirode, Javna ustanova “Zeleni prsten” organizirala je, u suradnji s Hrvatskim šumama - UŠP Zagreb, obilazak šume Kozjak u Turopoljskom lugu u kojoj se čiste divlja odlagališta otpada. U Turopoljskom lugu, prema procjenama, na nekoliko lokacija ima oko 600 prostornih metara otpada, kojega valja očistiti.
svibanj
24

Sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća

Uoči sjednice Skupštine Zagrebačke županije, danas je sjednicu održalo Gospodarsko-socijalno vijeće (GSV).
svibanj
24

Zaštita i očuvanje bijele rode

Nastavlja se projekt zaštite i očuvanja bijele rode, pokrenut inicijativom saborske zastupnice Marijana Petir, kojim se vlasnicima kuća na čijim se krovovima nalazi gnijezdo roda osigurava naknada od 700 kuna.
svibanj
21

Nagrada Ministarstva kulture Samoborki Barbari Žitković

Barbara Žitković, autorica knjige “Zaštićene biljke samoborskog područja i Parka prirode Žumberak-Samoborsko gorje”, dobitnica je godišnje Nagrade “Ivo Horvat”, što je za izvanredna postignuća u području zaštite prirode dodjeljuje Ministarstvo kulture.
svibanj
21

Otkriven spomenik Ivanu Perkovcu

U prigodi Dana škole i 8. dana Šenkovca, ispred OŠ Ivana Perkovca u Šenkovcu otkriveno je Perkovčevo spomen poprsje, rad akademskog kipara Dragutina Grgasa.
svibanj
20

“IPARD program - metodologija izrade projekata, provedba i praćenje”

Za predstavnike poduzetničkih centara, obrazovnih institucija, te županijskog, gradskih i općinskih ureda za poljoprivredu i gospodarstvo u Velikoj Gorici se danas i sutra održava radionica “IPARD program - metodologija izrade projekata, provedba i praćenje”.
svibanj
17

Promocija priručnika “Raditi s djecom, mladima i obitelji”

Zamjenik župana Rudolf Vujević prisustvovao je danas u Velikoj Gorici promociji priručnika “Raditi s djecom, mladima i obitelji”, u izdanju velikogoričkog Centra za djecu, mlade i obitelj. Priručnik donosi sedmogodišnja iskustva Centra, a namijenjen je stručnjacima koji se bave djecom, mladima i obiteljima - u obiteljskim centrima, školskom sustavu i vrtićima, pravosuđu, socijalnoj skrbi, zdravstvu, te raznim udrugama.
svibanj
14

Dan općine Stupnik

Stupnik danas slavi dan općine. Općinski načelnik Ivan Trgovec, za svečane sjednice Općinskoga vijeća, ustvrdio je da je ova općina opravdala svrhu svojega postojanja, te je napomenuo da predstojećom reformom lokalne samouprave ne bi smjela biti ukinuta.
svibanj
14

Povelja hrvatskih energetskih agencija

Povelju hrvatskih energetskih agencija, kojom se obvezuju promovirati energetsku učinkovitost i korištenje obnovljivih izvora energije, potpisali su danas, u sklopu „Zagrebačkog energetskog tjedna”, ravnatelji Regionalne energetske agencije sjeverozapadne Hrvatske, Regionalne energetske agencije Kvarner, Međimurske energetske agencije, Istarske regionalne energetske agencije i Regionalne energetske agencije “Sjever”.
svibanj
11

Premijerka Jadranka Kosor u Jakovlju

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor položila je danas, u poslovnoj zoni u Jakovlju, temeljni kamen nove tvornice tvrtke “Eurocable Group”.
svibanj
11

Promocija sportskog ribolova na svetonedeljskim jezerima

U prostoru Turističke zajednice Zagrebačke županije, u zagrebačkoj Preradovićevoj ulici, otvorena je izložba fotografija, trofeja i ribolovnog pribora, koju je, najavljujući ovogodišnja događanja na svetonedeljskim jezerima, postavila TZ Svete Nedelje.
svibanj
11

Obilazak cvjetnjaka u Klaićevoj

Ovogodišnja manifestacija „Dani cvijeća“ koja se odvijala od 15. travnja do 10. svibnja na Trgu kralja Tomislava, ali i na okretištima tramvaja Črnomerec, Dubrava i Savski most imala je i svoj humanitarni značaj.
svibanj
09

Dječji folklorni susret

Kulturno-umjetničko društvo “Mičevec”, podrškom Hrvatskog društva skladatelja organiziralo je u Velikoj Gorici dječji folklorni susret Zagrebačke županije “Mi smo djeca vesela”.
svibanj
07

Proslavljen Dan općine Krašić

Dan općine - u spomen na 8. svibnja, dan rođenja blaženoga Alojzija Stepinca - proslavio je Krašić.
svibanj
07

Svečana sjednica Savjeta za europske integracije

U prigodi 9. svibnja, Dana Europe koji će prigodno biti obilježen u svim županijskim gradovima, svečanu sjednicu održao je danas Savjet za europske integracije Zagrebačke županije. Župan Stjepan Kožić, ujedno predsjednik Savjeta, podsjetio je tom prigodom na niz aktivnosti koje Županija provodi zadnjih godina, a kojima je zadaća unaprijediti odnose s regijama europskih zemalja.
svibanj
07

Sjednica Skupštine županijske Vatrogasne zajednice

Sjednicu Skupštine održala je, u Svetom Ivanu Zelini, Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije. Lani su vatrogasci udruženi u ovu zajednicu imali 1615 intervencija, najviše otkad je osnovana. Na najviše požara i tehničkih intervencija izašli su velikogorički vatrogasci.
svibanj
06

Utvrđen prijedlog rebalansa proračuna Zagrebačke županije

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić utvrdio je prijedlog rebalansa proračuna Zagrebačke županije za 2010. godinu koji iznosi 296.646.818,00 kuna odnosno 1.030.291,00 milijuna kuna više nego što je to bilo utvrđeno proračunom. Konačnu odluku o rebalansu proračuna za ovu godinu donijet će Skupština Zagrebačke županija na sjednici koja će se održati krajem svibnja.
svibanj
04

Milijun kuna za financiranje razvojnih turističkih projekata

Zagrebačka županija nastavlja s poticanjem i financiranjem mnogobrojnih projekta s ciljem obogaćivanja turističke ponude i unapređenja i razvoja turizma u županiji. Tako će se u ovoj godini dodijelit milijun kuna za financiranje razvojnih turističkih projekata. Natječaj za dodjelu navedenih bespovratnih sredstava raspisan je danas, a otvoren je do 4. lipnja 2010. godine.
svibanj
03

Prijem vatrogasaca

U povodu obilježavanja blagdana svetog Florijana (4. svibnja), zaštitnika vatrogasaca, župan Stjepan Kožić i njegov zamjenik Rudolf Vujević primili su izaslanstvo Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije na čelu sa predsjednikom zajednice Stjepanom Ptičekom te zapovjednikom Josipom Novoselom.
travanj
28

Zagrebačka županija predstavila se Istarskoj

Delegacija Zagrebačke županije na čelu sa županom Stjepanom Kožićem boravila je danas u Puli i tom se prigodom susrela s županom Istarske županije Ivanom Jakovčićem.
travanj
26

Subvencioniranje poljoprivrede

Poljoprivrednicima, članovima poljoprivrednih udruga, te predstavnicima gradova i općina predstavljene su danas subvencije Zagrebačke županije u poljoprivredi, ruralnom razvitku i šumarstvu, kao i novčana pokroviteljstva, donacije i pomoći u provođenju projekata iz područja poljoprivrede, ruralnog razvitka, ribarstva i lovstva.
travanj
26

Zeleni prsten Zagrebačke županije

Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Zagrebačke županije, u suradnji sa županijskom Turističkom zajednicom, organizirala je sinoć, u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, koncert “Zeleni prsten Zagrebačke županije”.
travanj
25

Planinarsko-biciklistički pohod na Žumberak

U prigodi Dana planeta Zemlje Javna ustanova “Zeleni prsten” upriličila je u scoutsko-planinarskom centru Koretići na Žumberku 2. susret udruga prijatelja prirode Zagrebačke županije. Članovi udruga, prigodnom izložbom promotivnih materijala, predstavili su svoj rad, te pozvali kolege na događanja koja organiziraju tijekom godine.
travanj
25

Uzgojna izložba konja pasmine hrvatski posavac

“Plemenita opčina Turopoljska” i Središnji savez uzgajivača konja hrvatski posavac organizirali su u Lukavcu, u sklopu “Turopoljskog Jurjeva 2010.”, 6. uzgojnu izložbu konja ove autohtone hrvatske pasmine.
travanj
23

Proslavljen Dan općine Jakovlje

Dan općine proslavilo je Jakovlje. Jedna je to od rijetkih općina koja je, u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša, u potpunosti sanirala općinsko odlagalište otpada. U sanaciju je uloženo 4,5 milijuna kuna.
travanj
23

Pušćanska vinologija, salamijada i špekijada

Mario i Stjepan Horvat iz Pušćanske Dubrave šampioni su 4. pušćanske salamijade i špekijade, održane protekloga vikenda u Pušći. Ocjenjivanje četrdesetak uzoraka salame i desetak špeka, proizvođača hobista, organizirala je Udruga “Pušćanska salama”, osnovana s ciljem edukacije i povezivanja proizvođača zaprešićkoga kraja.
travanj
23

Nove županove odluke

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić prihvatio je prijedlog godišnjeg obračuna županijskog proračuna prema kojem su u 2009. godini ostvareni ukupni prihodi u iznosu od 284.247.150,64 kn. Ukupni rashodi u 2009. godini iznosili su 282.539.099,02 milijuna kuna. Konačnu odluku o obračunu proračuna za prošlu godinu donijet će Skupština Zagrebačke županije na sljedećoj sjednici.
travanj
22

Turističko povezivanje dvoraca

U sklopu IPA operativnog programa Slovenija-Hrvatska 2007.-2013. kao jedan od mogućih projekata, čija bi se realizacija financirala novcem EU, predviđeno je turističko povezivanje dvoraca Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije te slovenske regije Posavje.
travanj
21

Rasterećenje prometa kroz Veliku Goricu

Nadvožnjak koji spaja ulaz u Veliku Goricu s Gradićima pušten je u promet. Otvorio ga je potpredsjednik Vlade i ministar financija Ivan Šuker u društvu gradonačelnika Dražena Barišića, zamjenika župana Rudolfa Vujevića te predstavnika HAC-a.
travanj
21

Zamjenici župana u radnom posjetu Kloštar Ivaniću

U radnom posjetu Kloštar Ivaniću boravili su zamjenici župana Rudolf Vujević i Damir Tomljenović.
travanj
21

Luka proslavila Dan općine

Dan općine proslavila je Luka. Svečanoj sjednici, uz druge uzvanike, prisustvovali su župan Stjepan Kožić, te potpredsjednica Županijske skupštine Marija Ledinski-Anić.
travanj
20

Otvoreni „Dani cvijeća“

U organizaciji Zagrebačke županije i Grada Zagreba na Trgu kralja Tomislava službeno su otvoreni “Dani cvijeća”.
travanj
19

1,1 milijuna kuna za lovstvo

Zagrebačka županija dodijelit će 1,1 milijuna kuna za subvencije i donacije za razvoj i unapređenje lovstva na svom području. Natječaj za dodjelu navedenih sredstava otvoren je do 31. listopada 2010.
travanj
16

Obilježen Dan Općine Farkaševac

Svečanom sjednicom kojoj su nazočili zamjenik župana Rudolfa Vujevića, te brojni predstavnici okolnih općina, obilježen je Dan općine Farkaševac.
travanj
16

Održana sjednica Savjeta mladih

Savjet mladih Zagrebačke županije održao je danas svoju 11. sjednicu na kojoj je prihvaćeno Izvješće o radu Savjeta za 2009. godinu.
travanj
16

Otvorena prva boca Kraljevine Zeline

U vinoteci Pantheon četvero vinara Zagrebačke županije otvorli su svoje prve boce robne marke Zagrebačke županije Kraljevine Zeline.
travanj
16

Odgađa se koncert „Zeleni prsten Zagrebačke županije“

Kulturno-umjetnički program pod nazivom „Zeleni prsten Zagrebačke županije“ koji se trebao održati u nedjelju, 18. travnja 2010. godine u KD „Vatroslav Lisinski“ s početkom u 19:30 sati ODGAĐA SE zbog Dana žalosti.
travanj
15

1,9 milijuna kuna za donacije i pomoći u poljoprivredi

Zagrebačka županija izdvojit će u ovoj godini 1,9 milijuna kuna za donacije i pomoći udrugama i zadrugama poljoprivrednih proizvođača te gradovima i općinama za provođenje projekata iz područja poljoprivrede, ruralnog razvitka, ribarstva i lovstva. Natječaj za dodjelu navedenih sredstava otvoren je do 14. svibnja 2010. godine odnosno u pojedinim slučajevima do 15. studenog 2010. godine.
travanj
14

Seminar Povjerenstva za ravnopravnost spolova

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova, u suradnji s Centrom za edukaciju, savjetovanje i istraživanje (CESI), organiziralo je danas za svoje članove te županijske vijećnike seminar “Ravnopravnost žena i muškaraca u lokalnoj zajednici”.
travanj
14

Otvoren natječaj za dodjelu javnih priznanja Zagrebačke županije

Zagrebačka županija dodijelit će i u ovoj godini javna priznanja pojedincima, trgovačkim društvima, ustanovama, udrugama i drugim pravnim osobama zaslužnima za gospodarski, društveni i kulturni razvoj Zagrebačke županije te njena promicanja u zemlji i svijetu. Natječaj za dodjelu javnih priznanja raspisan je danas, a otvoren je do 31. svibnja ove godine.
travanj
10

Županijsko natjecanje podmladka i mladeži Crvenoga križa

Ekipa podmladka GD Crvenog križa Dugog Sela te ekipa mladeži GD Crvenog križa Ivanić-Grada pobjednici su 14. županijskog natjecanja Crvenoga križa, održanog u Dugom Selu.
travanj
10

Obilježena obljetnica rođenja Jozsefa Antalla

Predstavnici Hrvatsko-mađarskog društva iz Zagreba i Vijeće mađarske nacionalne manjine Grada Zagreba obilježili su u subotu obljetnicu rođenja prvog predsjednika Vlade Republike Mađarske Jozsefa Antalla.
travanj
09

Održana sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova

Plan rada Povjerenstva za ravnopravnost spolova Zagrebačke županije za 2010. godinu kojeg je ovo savjetodavno tijelo usvojilo na današnjoj sjednici, usklađen je s Nacionalnom politikom za promicanje ravnopravnosti spolova, Strateškim okvirom za provedbu politike ravnopravnosti i akcijskim planom djelovanja, a njime je obuhvaćeno deset programskih zadaća.
travanj
08

100.000 kn za prevenciju od ovisnosti

Zagrebačka županija u suradnji s Policijskom upravom Zagrebačkom (PUZ) nastavlja s programom promicanja zdravlja „Zajedno više možemo“ koji će se nastaviti provoditi na području cijele Zagrebačke županije. Ugovor o financiranju projekta vrijedan 100.000 kuna danas su potpisali župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić i načelnik PUZ-a Tomislav Buterin.
travanj
07

Održan sastanak s gradonačelnicima i načelnicima

U Općini Bistra danas je održan sastanak predstavnika Zagrebačke županije s gradonačelnicima i načelnicima s područja županije.
travanj
06

Vlada RH darovala Velikoj Gorici zemljište za poslovnu zonu

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor obišla je danas gradilište autoceste Zagreb-Sisak, gdje su na dionici od Buševca do Lekenika, u dužini 11.200 metara, nastavljeni radovi. Uz potpredjednika Vlade Ivana Šukera i ministra Božidara Kalmetu, zajedno s premijerkom u obilasku gradilišta bio je i župan Stjepan Kožić.
travanj
02

Uskršnja čestitka

Sretan Uskrs, obilje mira i zajedništva svim djelatnicima i žiteljima Zagrebačke županije od srca žele Župan i Skupština Zagrebačke županije.
ožujak
31

Otvoren Sajam poslova

Na Zagrebačkom velesajmu danas je otvoren Sajam poslova kao zajednički projekt Grada Zagreba i Zagrebačke županije kojim se nastoji poboljšati dostupnost i izmjena informacija među sudionicima na tržištu rada.
ožujak
31

1,3 milijuna za komunalnu infrastrukturu

Zagrebačka županija dodijelit će 1,3 milijuna kuna za sufinanciranje održavanja i izgradnje objekata komunalne infrastrukture. Sredstva su odobrena za pet općina koje će novac utrošiti za vodoopskrbu, odvodnju i prometnu infrastrukturu. (Općina Bedenica 300.000 kn, Općina Dubrava 100.000 kn, Općina Pokupsko 300.000 kn, Općina Preseka 300.000 kn, Općina Pušća 300.000 kn)
ožujak
30

Terenski ured Javne ustanove “Zeleni prsten”

Javna ustanova “Zeleni prsten Zagrebačke županije” otvorila je u Posavskim Bregima svoj terenski ured.
ožujak
30

Nastavak dobre suradnje Republike Albanije i Zagrebačke županije

Veliku Goricu sinoć je posjetio potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova Republike Albanije Ilir Meta. Nakon sastanka sa ministrom vanjskih poslova RH Gordanom Jandrokovićem Meta je bio gost Memetalija Zenunija, predsjednika Vijeća albanske nacionalne manjine Zagrebačke županije.
ožujak
27

90 godina DVD-a Laduč

DVD Laduč proslavio je 90. obljetnicu rada svečanim skupom kojem su nazočili brojni gosti iz drugih dobrovoljno vatrogasnih društava, te predstavnici vatrogasnih zajednica Županije i Hrvatske.
ožujak
27

Narcisama protiv raka dojke

Tradicionalni Dan narcisa i ove je godine održan u svim županijskim gradovima te općinama Križ i Brdovec. U sklopu ove humanitarne akcije koju je organizirala Udruga edukacijom protv raka dojke Zagrbačke županije prodano je gotovo 80 tisuća žutih cvjetova, a prikupljena sredstva koristit će se za maografska i ultrazvučna snimanja.
ožujak
29

Očuvanje staništa ugroženih vrsta ptica

Postavljanjem informativno-edukativne (poučne) table uz lovački dom u Selcu (općina Orle), simbolično je označen završetak projekta “Očuvanje staništa ugroženih vrsta Hrvatske - Očuvanje ptice kosac”, kojega je proveo Državni zavod za zaštitu prirode. Cilj mu je bio, košnjom i malčiranjem, ukloniti šikaru sa zapuštenih livada i omogućiti ponovno gniježđenje ove ugrožene ptice. Na vlažnim livadama uz rijeku Odru gnijezdi se oko deset posto populacije kosca u Hrvatskoj.
ožujak
29

Samoborski proljetni sajam

U Samoboru je protekloga vikenda održan 6. samoborski proljetni sajam. Otvorio ga je Josip Kraljičković, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede, poručivši da je iznimno važno prepoznati hvatske proizvode, njihovu kakvoću i vrijednost. «Ovakvi sajmovi omogućuju profiliranje proizvođača», rekao je Kraljičković.
ožujak
27

Samoborska salamijada

U Samoboru je u petak održana, tradicionalna, 23. salamijada, na kojoj su ove godine, uz domaće profesionalce i hobiste, sudjelovali proizvođači salama iz Austrije, Njemačke, Slovačke, Mađarske, Slovenije, Srbije te Bosne i Hercegovine.
ožujak
26

Sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća

Gospodarsko socijalno vijeće Zagrebačke županije, na sjednici u Bistri, upoznato je s gospodarskim kretanjima na području županije u 2009. i početkom ove godine.
ožujak
26

Sajam „Proizvodi hrvatskog sela“

U Boćarskom domu Zrinjevac danas će započeti 9. sajamska priredba „Proizvodi hrvatskog sela“ koja će okupiti oko 370 izlagača iz cijele Hrvatske, od kojih je trećina iz Grada Zagreba i Zagrebačke županije.
ožujak
25

Sjednica Stožera zaštite i spašavanja

U Zagrebačkoj županiji održana je sjednicu Stožera zaštite i spašavanja. Radi bolje koordinacije vatrogasaca Stožer predlaže osnivanje vatrogasnog operativnog centra, u sklopu Županijskog centra 112 Zagreb.
ožujak
24

Javni poziv osiguravajućim društvima

Zagrebačka županija uputila je javni poziv za zaključivanje ugovora s osiguravajućim društvima o subvencioniranju premije osiguranja usjeva, sjemenskog i sadnog materijala, povrća, cvijeća, višegodišnjih nasada, plastenika, staklenika, rasplodne stoke i kokoši nesilica. Javni poziv otvoren je do 1. travnja 2010.
ožujak
20

Održana 18. Turopoljska trka

Tamas Kovacs i Lucija Kimani pobjednici su ovogodišnje 18. Turopoljske trke. Mađar Kovacs je stazu od 21 kilometra i 97 metara pretrčao za jedan sat, osam minuta i 33 sekunde, dok je Lucija Kimani postavila novi rekord staze za žene koji sada iznosi jedan sat, četrnaest minuta i 23 sekunde.
ožujak
23

Zaštićene biljke samoborskog područja

U Samoboru je sinoć predstavljena knjiga Zaštićene biljke samoborskog područja i Parka prirode “Žumberak-Samoborsko gorje”, autorice Barbare Žitković.
ožujak
22

Konstituirano Povjerenstvo za ravnopravnost spolova

Konstituirajuću sjednicu održalo je danas županijsko Povjerenstvo za ravnopravnost spolova.
ožujak
22

Koncesije u zdravstvu

Župan Zagrebačke županije objavio je obavijesti o namjeri davanja koncesije za obavljanje javne zdravstvene službe na primarnoj razini na području općina i gradova u Zagrebačkoj županiji. Rok za dostavu ponuda je 23. travanj 2010. godine.
ožujak
19

Županu uručena zlatna statua Obrtničke komore Zagreb

Županu Stjepanu Kožiću, u prigodi 15. godišnjice rada Ortničke komore Zagreb, uručena je danas zlatna statua, najviše komorsko priznanje. Uz njega, statuu su primili i Krunoslav Lucić iz samoborskog te Milan Ermacora iz zaprešićkog Udruženja obrtnika.
ožujak
19

18,9 milijuna kuna za poboljšanje zdravstvenih usluga

Za investicijsko ulaganje, investicijsko i tekuće održavanje zdravstvenih ustanova te za informatizaciju zdravstvene djelatnosti na području Zagrebačke županije u ovoj godini izdvojit će se 18,9 milijuna kuna. Novac će biti raspoređen na Dom zdravlja Zagrebačke županije, SB Naftalan, SB Gornja Bistra te na Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije.
ožujak
17

13,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava za poljoprivredu

Zagrebačka županija nastavlja s poticanjem i financiranjem mnogobrojnih programa i projekata u poljoprivredi kao jednoj od najvažnijih gospodarskih grana županije. Tako će se u 2010. godini dodijeliti 13,5 milijuna kuna bespovratnih novčanih sredstava za razvoj poljoprivrede, ruralnog razvitka i šumarstva. Natječaj za dodjelu navedenih sredstava je raspisan, a zahtjevi za subvencije podnose se najkasnije do 30. rujna odnosno do 31. listopada 2010. ovisno o vrsti subvencije.
ožujak
17

Obilježen Dan socijalnog rada

U povodu obilježavanja Međunarodnog dana socijalnog rada, 16. ožujka, mnogi su centri za socijalnu skrb otvorili vrata svim građanima i korisnicima kako bi ih informirali o osnovnim djelatnostima, te dali informacije s područja socijalne skrbi i zaštite temeljnih ljudskih prava. Dan otvorenih vrata održan je jučer i u Centru za socijalnu skrb u najvećem županijskom gradu – Velikoj Gorici, a posjetio ga je zamjenik župana Rudolf Vujević.
ožujak
16

Konstituirajuća sjednica Koordinacije za ljudska prava

Konstituirajuću sjednicu održala je županijska Kordinacija za ljudska prava. Nakon uvodna obraćanja predsjednika Skupštine Damira Mikuljana, predsjednica Koordinacije Marija Ledinski Anić pozvala je članove ovoga tijela da tijekom narednih petnaestak dana dostave svoje viđenje i prijedloge konkretnih aktivnosti kojima će Koordinacija pridati posebnu pozornost.
ožujak
15

Seminar “Mladi u vatrogasnim natjecanjima”

Vatrogasna zajednica Svetog Ivana Zelina, uz podršku Htvatske vatrogasne zajednice (HVZ), organizirala je jučer, prvi puta u nas, seminar “Mladi u vatrogasnim natjecanjima”. Sudjelovalo je preko 200 vatrogasaca, voditelja i trenera natjecateljskih ekipa iz cijele Hrvatske.
ožujak
11

Izabrana predsjednica Županijskog vijeća učenika

U Osnovnoj školi "Ivana Perkovca" u Šenkovcu danas je održan sastanak Županijskog vijeća učenika Zagrebačke županije na kojem je za predsjednicu Županijskog vijeća i ujedno predstavnicu Zagrebačke županije u Nacionalnom vijeću učenika Republike Hrvatske izabrana Ivka Marić, učenica 7. razreda OŠ "Ivana Perkovca" iz Šenkovca.
ožujak
11

Državna smotra vježbeničkih tvrtki

Ekonomska škola Velika Gorica danas je domaćin 5. državne smotre (sajma) vježbeničkih tvrtki, koju za srednjoškolce ekonomskog usmjerenja, jednom godišnje, organizira Agencija za strukovno obrazovanje.
ožujak
10

Suradnja Zagrebačke županije i Kijevske oblasti u Ukrajini

Veleposlanik Ukrajine u RH Borys Zaichuk, za današnjega razgovora sa županom Stjepanom Kožićem i njegovim zamjenicima Damirom Tomljenovićem i Rudolfom Vujevićem te pročelnikom za gospodarstvo Krunoslavom Pilkom, dao je potporu sveobuhvatnoj suradnji Kijevske oblasti i Zagrebačke županije.
ožujak
09

Hrabro srce zagrebačkog prstena – Dugo Selo

Donacijom od 20 tisuća kuna, Dugo Selo uključilo se u akciju „Hrabro srce zagrebačkog prstena“ koju je pokrenula Zaklada Ana Rukavina u suradnji sa Zavodom za kliničku transfuziologiju i staničnu terapiju KBC Zagreb, a uz potporu Zagrebačke županije.
ožujak
05

Koncert u Kravarskom

U crkvi Uzvišenja Svetog Križa u Kravarskom održan je tradicionalni tamburaški koncert, u organizaciji Općine, Zadruga hrvatske obrane „Nikole Šubića Zrinskog“, Udruge pripadnika HV-a Velika Gorica i HRT-a.
ožujak
05

Suradnja Županije i Skopskog okruga

Predsjednik Županijske skupštine Damir Mikuljan i zamjenik župana Rudolf Vujević primili su danas veleposlanika Republike Makedonije u RH Danču Markovskog.
ožujak
05

Uskoro natječaj za dodjelu subvencija u poljoprivredi

Zagrebačka županija nastavlja s poticanjem i financiranjem mnogobrojnih programa i projekata u poljoprivredi kao jednoj od najvažnijih gospodarskih grana županije. Tako će se u 2010. godini dodijeliti 13.548.000 kuna bespovratnih novčanih sredstava za razvoj poljoprivrede, ruralnog razvitka i šumarstva. Raspisivanje natječaja za dodjelu subvencija očekuje se krajem ožujka.
ožujak
05

Proglašeni najbolji sportaši županije za 2009.

Ivana Žagar, članica Taekwondo kluba “Likos” iz Zaprešića, najbolja je sportašica, a Matej Delač, nogometaš zaprešićkog prvoligaša “Intera“, najbolji sportaš Zagrebačke županije u 2009. Proglašenje najboljih sportaša i sportskih kolektiva, u organizaciji Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije, upriličeno je sinoć u Vrbovcu.
ožujak
03

Održan 8. susret gospodarstvenika Zagrebačke županije

Zagrebačka županija organizirala je tradicionalni, osmi po redu, susret gospodarstvenika s područja Zagrebačke županije. Susretu je nazočilo više od 200 uzvanika, a raspravljalo se o kretanjima u gospodarstvu Zagrebačke županije. Također, prezentirane su mnogobrojne mjere i programi u gospodarstvu i poljoprivredi osmišljeni kako bi se gospodarstvenicama pomoglo u pregledavanju krize.
ožujak
01

Najbolji velikogorički sportaši u 2009.

Najbolja sportašica i sportaš Velike Gorice za 2009. godinu su akrobatski r'n'r plesači Doris Lučan i Damir Zobec koji su se protekle godine okitili naslovom juniorskog svjetskog i europskog prvaka u mješovitom paru.
ožujak
01

Oblikovanje novih turističkih proizvoda

S ciljem osmišljavanja novih turističkih proizvoda, Turistički klaster “Po Sutli i Žumberku”, za svoje članove s područja Zagrebačke županije, organizira danas i sutra u Duhovno-obrazovnom centru “Marijin dvor Lužnica” seminar “Oblikovanje i realizacija novih turističkih proizvoda”.
ožujak
01

1. ožujka - Međunarodni dan civilne zaštite

1. ožujka 1972. godine osnovana je Međunarodna organizacija za civilnu zaštitu (International Civil Defence Organisation – ICDO) koja je 18. prosinca 1990. proglasila 1. ožujka kao Međunarodni dan civilne zaštite. To je svojom odlukom 1992. godine prihvatila i Vlada Republike Hrvatske te je 1. ožujka i naš nacionalni Dan civilne zaštite.
veljača
26

Proglašenje najboljih sportaša grada Vrbovca u 2009. godini

Najbolji vrbovečki sportaši i sportski kolektivi u 2009. godini primili su na prigodnoj svečanosti zaslužene nagrade i priznanja.
veljača
26

Javni raspis za dodjelu županijske Nagrade «Rudolf Perešin»

Zajednica tehničke kulture Zagrebačke županije objavila je Javni raspis za dodjelu županijske Nagrade tehničke kulture «Rudolf Perešin» za 2009. godinu istaknutim pojedincima i udrugama tehničke kulture, njihovim zajednicama i drugim pravnim osobama za dugogodišnji izuzetan doprinos razvitku i promicanju tehničke kulture.
veljača
25

Župan primio brončanu Maju Lenard

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić i njegov zamjenik Rudolf Vujević primili su danas i prigodno nagradili Maju Lenard, članicu Karate kluba Samobor koja je na nedavno održanom Europskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore u Turskoj osvojila brončanu medalju u kategoriji mlađih seniorki preko 60 kg.
veljača
23

Održana Skupština Zagrebačke županije

Županijska skupština Zagrebačke županije prihvatila je na današnjoj sjednici III. Izmjene i dopune Prostornog plana Zagrebačke županije. Ovim izmjenama osigurat će se nužni preduvjeti za izgradnju elektroničke komunikacijske infrastrukture, tj. samostojećih antenskih stupova.
veljača
22

Predstavljeni novi potencijalni projekti Zagrebačke županije i regije Posavje

Zagrebačka županija nastavlja svoju osmogodišnju suradnju s regijom Posavje u Republici Sloveniji. Tako su se danas u dvorcu Lužnica pored Zaprešića susreli župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić i njegovi slovenski kolege, župan općine Brežice Ivan Molan, župan općine Krško Franc Bogovič te župan općine Kostanjevica Mojmir Pustoslemšek.
veljača
19

Za sport 5,6 milijuna kuna

Redovnu sjednicu Skupštine održala je, protekloga vikenda u Samoboru, Zajednica športskih udruga i saveza Zagrebačke županije.
veljača
22

Međunarodni taekwondo turnir

Taekwondo klub “Rugvica” organizirao je jučer u Vrbovcu 8. međunarodni taekwondo turnir “M-2”, u kategoriji kadeta, juniora i seniora. Sudjelovala su 462 natjecatelja iz devet zemalja - Slovenije, Slovačke, Srbije, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Njemačke, Švicarske, Rumunjske i Hrvatske.
veljača
16

Izložba tradicijskih i umjetničkih proizvoda

U prostoru županijske Turističke zajednice, u zagrebačkoj Preradovićevoj ulici, otvorena je danas izložba rukotvorina članova Udruge “Tragovi”.
veljača
16

Donacija Češkoj besedi Zagrebačke županije

Južnomoravska regija, sa sjedištem u Brnu, pomoći će s 4000 eura uređenje prostorije Češke besede Zagrebačke županije u Dubravi.
veljača
13

Aktivnosti nacionalnih manjina

Vijeće srpske nacionalne manjine, na prigodnoj svečanosti u Velikoj Gorici, proslavilo je Dan državnosti Republike Srbije - 15. veljače.
veljača
11

Milijun kuna potpore turističkoj djelatnosti

Zagrebačka županija i u ovoj godini nastavlja s poticanjem i financiranjem mnogobrojnih programa i projekta s ciljem obogaćivanja turističke ponude i pozicioniranja Zagrebačke županije kao atraktivne turističke destinacije. Tako je danas raspisan milijun kuna vrijedan natječaj za dodjelu bespovratnih financijskih potpora za 2010. godinu za organiziranje manifestacija na području županije, koje potiču razvitak turističke djelatnosti. Natječaj je otvoren do 10. ožujka 2010. godine.
veljača
10

Spomendan blaženoga Alojzija Stepinca

Svečanim euharistijskim slavljem u župnoj crkvi Presvetoga Trojstva u Krašiću proslavljen je danas spomendan blaženoga Alojzija Stepinca. U prigodi 50. godišnjice njegove smrti svetu misu je predvodio vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić.
veljača
10

Nove županove odluke

Zagrebačka županija dodijelit će 63.334,80 kuna Regionalnoj razvojnoj agenciji Zagrebačke županije i Turističkoj zajednici Zagrebačke županije za sudjelovanje u projektu „Razvoj seoskog turizma u Zagrebačkoj županiji“ čiji je cilj poboljšanje turističke ponude i promocije seoskog turizma u županiji. Regionalnoj agenciji dodijelit će se 39.493,00 kuna, a Turističkoj zajednici 23.841,80 kuna.
veljača
07

Akrobatski rock'n'roll klub Gorica osvojio zlatnu medalju

Natjecateljice iz Akrobatskog rock'n'roll kluba Gorica osvojile su ovaj vikend na Kupu Republike Hrvatske - zlatnu medalju.
veljača
05

Osnovana Lokalna akcijska grupa “Jana”

U sklopu pilot programa LEADER (metode koja obuhvaća promicanje održivog razvoja u europskim ruralnim područjima putem lokalnih inicijativa i partnerstva), dio IPARD plana za Hrvatsku (predpristupnog programa EU za poljoprivredu i ruralni razvitak do 2013.) u Jastrebarskom je jučer osnovana Lokalna akcijska grupa (LAG) “Jana”.
veljača
04

Darovi za djecu u bolnici Bistra

Predstavnici Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Zagrebačke županije posjetili su danas Specijalnu bolnicu za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra.
veljača
04

Otvorena osma info točka u Zagrebačkoj županiji

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić otvorio je u Jastrebarskom posljednju, osmu po redu „Info točku“ na području Zagrebačke županije. Ovaj projekt vrijedan 56 tisuća kuna financirala je Zagrebačka županija dok ga je na terenu proveo Hrvatski zavod za zapošljavanje - Područna služba Zagreb.
veljača
01

Zimsko promatranje ptica

Državni zavod za zaštitu prirode, u prigodi Svjetskog dana močvarnih staništa (2. veljače), upriličio je jučer u Ornitološkom rezervatu “Crna Mlaka” zimsko promatranje ptica.
siječanj
31

Sanjkaško natjecanje na Plešivici

Na stazi “Kamenice”, najstarijoj prirodnoj sanjkaškoj stazi u nas, održano je tradicionalno sanjkaško natjecanje “Kup Plešivice 2010”.
siječanj
27

150. obljetnica Kompareovog fašnika

U prostoru Turističke zajednice Zagrebačke županije, u Preradovićevoj ulici u Zagrebu, u sklopu 184. samoborskog fašnika, otvorena je danas izložba “150. obljetnica Kompareovog fašnika”.
siječanj
26

Počeo 184. samoborski fašnik

Iako će ključeve grada preuzeti tek 12. veljače, Sraka, Princ, Sudec i Fiškal, na današnjoj su tiskovnoj konferenciji, obznanili početak 184. samoborskog fašnika.
siječanj
26

Od danas akcija «HRABRO SRCE ZAGREBAČKOG PRSTENA»

Zaklada Ana Rukavina u suradnji sa Zavodom za kliničku transfuziologiju i staničnu terapiju KBC Zagreb te uz potporu Zagrebačke županije, pokreće humanitarni projekt «HRABRO SRCE ZAGREBAČKOG PRSTENA". Cilj projekta je uključenje gradova Zagrebačkog prstena u akciju prikupljanja sredstava namijenjenih proširenju Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja koštane srži i matičnih stanica te tipizaciji prikupljenih uzoraka krvi.
siječanj
22

Vincekovo u Kravarskom

Početak vinogradarske godine veselo je proslavljen i u Kravarskom, nakon dugogodišnje stanke, i to u vinogradu obitelji Matušin.
siječanj
23

Vincekovo na Tomekovom bregu

Vrbovečka Udruga vinogradara i vinara i ove je godine Vincekovo obilježila na Vinišću, točnije – na Tomekovom bregu, u vinogradu Tomislava Petaka.
siječanj
22

Proslavljeno Vincekovo u Općini Brckovljani

Na blagdan sv. Vinka u selu Štakorovcu, u Općini Brckovljani obilježen je tradicionalni blagoslov vinograda kojim se označava početak nove vinogradarske godine.
siječanj
22

Milijun kuna za monitoring kvalitete vode

Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije obavit će monitoring kvalitete vode za piće na području županije. Za tu svrhu Zagrebačka će županija izdvojiti nešto više od milijun kuna (1.059.475,26 kn).
siječanj
22

100.000 kuna za Haiti

Zagrebačka županija donirat će 100.000 kuna Hrvatskom Caritasu za pomoć stradalima od potresa na Haitiju.
siječanj
21

Obilježen Dan socijalnog partnerstva

Dan socijalnog partnerstva (21. siječnja) obilježen je jučer u Vrbovcu sjednicom Gospodarsko-socijalnog vijeća (GSV) Zagrebačke županije.
siječanj
16

Potpisana povelja o prijateljstvu Samobora i talijanskoga Parabiaga

Gradonačelnici Samobora Krešo Beljak i talijanskog Parabiaga Olindo Garavaglia potpisali su u subotu povelju o suradnji i prijateljstvu dvaju gradova.
siječanj
15

Edukacija poljoprivrednika

Dvadesetak poljoprivrednika, članova velikogoričke udruge “Bubamara”, završilo je školovanje za zvanje voćar, koje se upisuje u radnu knjižicu.
siječanj
13

Predstavljen EU projekt „Put medičarstva i licitarstva između Krškog i Zagreba“

Europska unija, u sklopu programa prekogranične suradnje između Slovenije i Hrvatske 2007. – 2013., prihvatila je projekt Regionalne razvojne agencija Zagrebačke županije, Zagrebačke županije i slovenskih partnera Regionalne razvojne agencije Posavje i Općine Krško pod nazivom „Put medičarstva i licitarstva između Krškog i Zagreba“. Ovaj projekt, vrijedan 440.230,55 EUR predstavljen je na današnjoj konferenciji za novinare.
siječanj
11

Produžen rok za subvencioniranje prijevoza učenicima srednjih škola

Zagrebačka županija produžila je rok za dostavu dokumentacije potrebne za ostvarenje prava na subvencioniranje prijevoza učenicima srednjih škola s područja Zagrebačke županije do 18. siječnja 2010.
siječanj
08

Počeo novi ciklus izložba u prostoru Turističke zajednice

Izložbom slika nastalih za lanjskih Dugoselskih jeseni započeo je ovogodišnji ciklus izložba što ih u svome prostoru organizira županijska Turistička zajednica.
siječanj
05

Svečana sjednica Vijeća srpske nacionalne manjine

Svečanu sjednicu, u prigodi proslave Božića po Julijanskom kalendaru, održalo je Vijeće srpske nacionalne manjine Zagrebačke županije.

Ukupno vijesti u 2010 godini: 333
Stranica:

Vinske
ceste
Saznajte više o Plešivičkoj i Zelinskoj vinskoj cesti