Međunarodno taekwondo natjecanje

Taekwondo klub Rugvica organizirao je u Vrbovcu, tradicionalno, 14. međunarodno taekwondo natjecanje „M-2“.

U kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj konkurenciji, sudjelovali su sportaši iz osam zemalja: Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovačke, Češke, Mađarske i Njemačke. Ukupno 64 kluba.

Županija je bila pokrovitelj natjecanja, a otvorenju je prisustvovao zamjenik župana Damir Tomljenović. „Županija ima konstantu u izdvajanju za sport. Razumijemo da je sport nešto što mladim ljudima, pogotovo u današnje vrijeme, treba“, rekao je Tomljenović, dodavši da se nada da će uskoro privreda 'stati na svoje noge' i da će svima biti lakše financirati sport.

Organizator natjecanja, Taekwondo klub Rugvica ima 76 registriranih natjecatelja, odnosno oko 140 sportaša u trenažnom procesu. „Najveća prednost ovoga sporta je druženje djece. Do svoje punoljetnosti djeca prođu pola Europe, a kada se i prestanu aktivno baviti ovim sportom ostaju u njemu kao treneri ili suci“, kaže Darko Hrdan, predsjednik kluba, dodajući da je taekwondo po povredama, unatoč tome što je kontaktni sport, daleko na dnu ljestvice.