Održana 10. sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća

U prostorijama Zagrebačke županije održana je 10. sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća. Ovo je ujedno i prva ovogodišnja sjednica na kojoj su odabrani predsjednik i dopredsjednici Vijeća.

Za predsjednika je izabran Tomislav Kiš iz Hrvatske udruge radničkih sindikata, a dopredsjednici su dosadašnji predsjednik GSV-a, zamjenik župana Zagrebačke županije Rudolf Vujević i Vladimir Štarkelj iz Hrvatske udruge poslodavaca. „Trudit ću se nastaviti tradiciju i voditi sjednice u demokratskom ozračju“, rekao je novoizabrani predsjednik Kiš.

Osnovano je Povjerenstvo za unapređivanje zaštite na radu, kao pomoćno tijelo GSV-a. Iz Zavoda za unapređivanje zaštite na radu, na čiju je inicijativu osnovano Povjerenstvo, poručili su kako s novim tehnologijama dolaze i novi rizici te kako radnicima treba omogućiti kvalitetan rad. „Rad na siguran način, siguran je rad“, izjavio je Kiš.

Na sjednici je obilježen Dan socijalnog partnerstva. „U GSV-u smo uvijek spremni na sve prijedloge i ideje. Otvoreni smo na dijalog i pokušavamo sve prikazati transparentno“, rekao je dopredsjednik Vujević.

Prihvaćeno je Izvješće o radu Gospodarsko-socijalnog vijeća za 2015. godinu i usvojen je izmijenjeni Prijedlog Programa rada za 2016. godinu. Odlučeno je da će se na jesen održati tematski sastanak u sklopu obilježavanja Dana zaštite na radu na području jedinica lokalne i regionalne samouprave.