Župan u obilasku gradilišta u Bedenici

Dogradnja Osnovne škole Bedenica, koja je započela u rujnu, dobro napreduje. Gradilište je obišao župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić. Radove u potpunosti, s 15 milijuna kuna, kroz dvije proračunske godine, financira Zagrebačka županija.

„Najviše u državi odvajamo za obrazovanje, za poboljšanje postojećeg stanja, za stvaranje nove kvalitete. Posebno se trudimo ulagati u manje sredine. Nažalost, kroz protekle četiri godine u tome nismo imali podršku Vlade Republike Hrvatske. Bilo bi nužno da Vlada razumije da male sredine treba pomagati ako želimo da u njima bude života. Kroz protekle četiri godine nismo potpisali ni jedan novi ugovor, sve što se u školstvu gradilo financiralo se sredstvima Županije, uz pomoć općina i gradova“, rekao je župan.

Rok za dogradnju škole u Bedenici je kraj 2016. godine. Sagradit će se četiri nove učionice, toliko i nastavnih kabineta, nova kuhinja, blagovaonica, knjižnica, prostor za upravu škole... Školu sada polazi 103 učenika, no već iduće nastavne godine, prema popisu stanovništva, taj broj će porasti za oko 20 posto.

Istovremeno s dogradnjom škole rekonstruira se i prilazna cesta, grade se nogostup, fekalna i oborinska odvodnja te nova javna rasvjeta. Vrijednost radova je oko 570.000 kuna.

„Sigurnost pješaka, naročito učenika bit će neusporedivo veća nego do sada“, rekao je Slavko Cvrlja, načelnik Bedenice.