Brankica Žugaj dobitnica „Nagrade Ivan Filipović“

Među dobitnicima godišnje državne „Nagrade Ivan Filipović“ za 2014. godinu, u području srednjeg školstva, je i mr. sc. Brankica Žugaj, dugogodišnja ravnateljica Gimnazije Velika Gorica. Ovogodišnjim laureatima nagrade je svečano uručio ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar te predsjednik saborskog Odbora za dodjelu te ugledne nagrade Valter Boljunčić.

Brankica Žugaj ovo je državno priznanje zaslužila svojim aktivnim sudjelovanjem u unapređivanju odgojno-obrazovnog procesa, čime je pridonijela ugledu učiteljskog poziva. Kao ravnateljica velikogoričke gimnazije aktivno sudjeluje u kreiranju suvremene, inovativne nastave te je uključena u mnogobrojne projekte. Također, angažirana je u humanitarnom radu za dobrobit zajednice.

Inače, saborski Odbor za dodjelu „Nagrade Ivan Filipović“ ove je godine odlučio dodijeliti dvije nagrade za životno djelo i trinaest godišnjih nagrada za rad i rezultate u predškolskom odgoju, osnovnom, srednjem, visokom školstvu te znanstvenom i stručnom radu.

Godišnja državna „Nagrada Ivan Filipović“ dodjeljuje se od 1964. godine za najznačajnija ostvarenja tijekom proteklih godina, a osobito tijekom posljednje godine, svima onima koji su svojom stručnošću, zalaganjem i uzornim radom pridonijeli unapređenju odgojno-obrazovnog procesa.

Čestitamo ravnateljici Žugaj na ovom vrijednom državnom priznanju!