Zamjenik župana primio brončanog bacača diska Velimira Šandora

Zamjenik župana Rudolf Vujević i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Vjeran Štublin primili su i prigodno nagradili Velimira Šandora, člana Atletskog kluba za osobe s invaliditetom „Uspon“ iz Velike Gorice i člana hrvatske reprezentacije, koji je na IPC Svjetskom atletskom prvenstvu za osobe s invaliditetom u Dohi osvojio brončanu medalju.

„Ovaj prijem je naš način da čestitamo Velimiru Šandoru na prvoj ikada osvojenoj svjetskoj medalji sportaša s invaliditetom s područja Velike Gorice i općenito Zagrebačke županije“, rekao je Vujević. „Ponosimo se što smo u općem padu prihoda uspjeli zadržati visoku razinu ulaganja u sport, a tu praksu ćemo nastaviti i ubuduće“, nadovezao se pročelnik Štublin.

IPC Svjetsko atletsko prvenstvo za osobe s invaliditetom održavalo se u katarskoj Dohi od 21. do 31. listopada 2015. godine, a snage je odmjerilo 1282 atletičarki i atletičara iz 97 zemalja svijeta. Velimir Šandor osvojio je brončano odličje u disciplini bacanja diska F52 hicem od 16,95 metara te se na taj način svrstao među službene kandidate Hrvatskog paraolimpijskog odbora za odlazak na 15. Paraolimpijske igre u Rio de Janeiru iduće godine.

„Iza mene je teška atletska sezona, s jako puno treninga i natjecanja, a ova medalja iz Dohe te zlatno odličje sa Svjetskih igara u Sočiju, kruna su našeg višegodišnjeg truda i rada“, izjavio je Šandor te najavio skorašnji početak priprema za Paraolimpijske igre. „Nadam se da ću u Brazilu uspjeti ponoviti uspjeh te biti prvi osvajač paraolimpijske medalje iz Zagrebačke županije.“

Ivan Čengić, trener Velimira Šandora, zahvalio je Zagrebačkoj županiji na financijskoj potpori naglasivši da je ona uvelike doprinijela postizanju ovih sjajnih rezultata. „Zadovoljan sam što smo ostvarili sve naše planove koje smo si zacrtali za ovu godinu, a o Velimirovom sportskom potencijalu najbolje svjedoče ove osvojene medalje.“

Odličnu suradnju i kontinuiranu financijsku potporu Zagrebačke županije pohvalio je i Darko Matić, predsjednik Sportskog saveza osoba s invaliditetom Zagrebačke županije, dodavši da bez tih sredstava Županija danas ne bi imala svog kandidata za Paraolimpijske igre u Rio de Janeiru. Čestitkama Velimiru Šandoru priključio se i Viktor Jozić, dopredsjednik Sportskog saveza osoba s invaliditetom Zagrebačke županije, koji je izrazio nadu da će Šandorov uspjeh potaknuti druge, pogotovo mlade osobe s invaliditetom, da se uključe u sport.