Memorijal bana Josipa Jelačića

U prigodi Dana Zaprešića održano je tradicionalno vatrogasno natjecanje Memorijal bana Josipa Jelačića. Sudjelovalo je 106 ekipa, u muškoj i ženskoj konkurenciji, koje su tijekom ove godine osvajale prva mjesta na gradskim, županijskim, odnosno državnom natjecanju.

„Sporedno je tko će biti prvi. Ovo je završno godišnje vatrogasno natjecanje u Republici Hrvatskoj na kojemu sudjeluju najbolje ekipe, a cilj je, prije svega, druženje“, komentirao je Stjepan Ptiček, predsjednik VZ-a grada Zaprešića, organizatora natjecanja, ujedno i predsjednik VZ-a Zagrebačke županije i dopredsjednik HVZ-a.

Natjecanje je održano prema Pravilniku HVZ-a, a sastojalo se od pripreme dotoka vode, razvlačenja cijevi i „gašenja“ požara. 

„Važno je da vatrogasci budu uvježbani, da mogu pravovremeno intervenirati. I danas, dok mi vježbamo, dio vatrogasaca radi u Pisarovini i Velikoj Gorici na saniranju poplava. Vatrogasci su jedina operativna snaga koju imamo u županiji te podupiremo sve ono što rade“, izjavio je zamjenik župana Rudolf Vujević, načelnik Stožera zaštite i spašavanja Zagrebačke županije.

Ponosan na vatrogasce bio je i Željko Turk, gradonačelnik Zaprešića, rekavši da su oni stup sigurnosti.