Promovirana knjiga „Razbijeni snovi“

U Zagrebu je danas promovirana knjiga „Razbijeni snovi“, autora Dubravka Klarića, magistra kriminalistike, člana Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe droga Zagrebačke županije te člana županijskoga Antikorupcijskog povjerenstva.

Knjiga na literaran način, s autobiografskim elementima, govori o ovisnosti, kriminalu, „prljavštinama“, odnosno ljudskim porocima - o svemu onome što čovjeka prati s njegove negativne strane.

„Ovo je moja osma knjiga, ali prva s literarnim pristupom. U njoj govorim o ovisnicima i njihovim sudbinama u trenutku kada su bili obuhvaćeni našom kriminalističkom obradom. No, nisam prepričavao njihove priče, nego u knjizi ja pričam o njima. To je ispovijest iskusnog inspektora, odnosno manja 'studija' o ljudskoj prirodi“, rekao je Klarić.

O knjizi su govorili njezini recenzenti: general Mate Laušić - diplomirani kriminalist, umirovljeni načelnik Uprave vojne policije OS RH, Mile Novaković - dugogodišnji operativac, umirovljeni načelnik kriminalističke policije MUP-a Srbije i Veljko Đorđević - specijalist psihijatar u Klinici za psihološku medicinu i profesor na Katedri za psihijatriju i psihološku medicinu Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

U ime Županije, promociji je prisustvovao zamjenik župana Rudolf Vujević.