Konferencija "Mali divovi dolaze"

U organizaciji Poslovnog dnevnika, u Zagrebu se danas održava konferencija Small&medium business forum – mali divovi dolaze. Namijenjena je poticanju i promociji poslovanja malih i srednjih poduzeća i obrta u Republici Hrvatskoj. Cilj konferencije jest podizanje društvene svijesti i svijesti potrošača o važnosti i kvaliteti roba i usluga malih i srednjih poduzetnika i obrtnika, ali i poticanje šire društvene rasprave o važnosti ovog segmenta domaćega gospodarstva.

U uvodu konferencije njezinim sudionicima obratio se, uz ostale, i župan Stjepan Kožić. „Zagrebačka županija skrbi o obrtnicima, poduzetnicima, obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima... Prema izvješću FINA-e za 2014. vide se značajniji poslovni rezultati i uzlet u odnosu na godinu dana ranije. Druga smo županija u RH po ukupnom prihodu poduzetnika, izvoz je povećan za 17,4 posto, naši su poduzetnici zaposlili 3,8 posto više radnika, povećali su neto plaću i dobit“, rekao je župan dodavši da programi i projekti Zagrebačke županije idu u smjeru pomoći malima.

Posebni gost konferencije je Pierluigi Collina koji je jutros održao motivacijsko predavanje „Kako se nositi sa stresom u poslu“ – paralele nogometni svijet vs. svijet biznisa.

Konferencija obuhvaća i panel diskusije „Sinergija uspjeha – kako veliki ovise o malima i obratno“ i „Izazovi generacije – mali biznis, svijet velikih mogućnosti“ te edukaciju „Brendiranje i brend strategija za mala i srednja poduzeća“.