Otvoren logističko-distributivni centar RALU Logistike

U Poslovnoj zoni Dragošićka u Rugvici otvoren je logističko-distributivni centar RALU Logistike. Investicija vrijedna 150 milijuna kuna u potpunosti je financirana privatnim kapitalom, a otvorit će 200 novih radnih mjesta.

Centar se sastoji od modernog skladišta kapaciteta preko 10.000 paleta, koje je pod kontroliranim temperaturnim uvjetima za robu u smrznutom i svježem režimu (od -25 do 25 °C), te pratećih objekata za održavanje vozila.

„Otvorenje ovog centra predstavlja prekretnicu u razvoju RALU Logistike i značajan iskorak prema ostvarenju naše vizije: biti vodeći dobavljač integrirane logističke usluge u hladnom lancu u jugoistočnoj Europi“, rekao je Zvonimir Šćurec, predsjednik Uprave RALU Logistike, dodavši da ova tvrtka više od 60 posto prihoda ostvaruje na inozemnom tržištu.

S otvorenjem centra RALU Logistika je, uz transport, distribuciju i skladištenje, počela pružati i nove usluge, poput promotivnih pakiranja proizvoda, pakiranja proizvoda u folije, kartone i limenu ambalažu te usluge carinskog i trošarinskog skladišta. Osim toga, novi centar uvelike olakšava poslovanje s obzirom da na jednome mjestu objedinjuje sve aktivnosti koje su se dosad odvijale na nekoliko lokacija.

„S ovom investicijom, ukupan iznos mojih ulaganja u RALU Logistiku premašuje 400 milijuna kuna, a marljivost i trud koji naši zaposlenici svakodnevno ulažu u svoj posao najbolji su mi pokazatelj opravdanosti tih ulaganja. Ponosan sam i sretan što sam dosadašnjim investicijama u RALU Logistiku stvorio priliku za zapošljavanje više od 550 djelatnika i uvjeren sam kako će ona nastaviti biti uspješna i prepoznatljiva tvrtka“, rekao je Luka Rajić, vlasnik RALU Logistike.

Službenim otvorenjem logističko-distributivnog centra, koji je s radom počeo u srpnju, obilježena je i 25 godišnjica poslovanja RALU Logistike. Svečanosti je, uz ostale, prisustvovao i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović, a ispred Zagrebačke županije župan Stjepan Kožić.  

„Ovo je još jedna investicija u našim poduzetničkim zonama, iza koje dolaze i nova zapošljavanja. Drago mi je što je investitor odabrao prostor Zagrebačke županije, a još više veseli što kaže kako je suradnja s lokalnom i regionalnom samoupravom bila iznimno dobra. Zajedno s gradovima i općinama pripremamo infrastrukturu u našim poduzetničkim zonama, a posebno skrbimo da odnos prema investitorima bude korektan“, izjavio je župan.